Helvete! Min iPhone har slut på batteri

iPhone Android stulen
Foto: Jhaymesisviphotography / CC BY

Vi har alla idag en mobiltelefon som ger oändliga möjligheter för kommunikation och informationsutbyte. Oavsett om batteriet är trött eller om du som ägare lyssnat på Justin Biebers senaste album på repeat under dagen kan telefonen behöva lite extra ström framåt eftermiddagen, även om den laddats under natten.

Det är rätt roligt att se människors desperata jakt på eluttag, och frustrationen när det är strömavbrott eller om pendeltåg och bussar saknar eluttag. Abstinens och ångest blir ofta följden av ett urladdat mobilbatteri. Det är minst lika allvarligt som när mobildatan är slut innan månadsskiftet då man tvingas stödköpa mer data.

För att ladda upp ett batteri krävs, förutom ett eluttag, en laddare. Det är fortfarande så att alla inte har med sig laddaren i ryggsäcken eller handväskan utan antingen har glömt, eller lämnat den hemma eftersom personen inte ansåg sig behöva den. Alltså är det en lika stor jakt på laddare som eluttag. Något som märks på jobbet där det laddas i skift.

En enkel lösning är givetvis att först se till att ha med sig en, eller flera, olika laddare. Gärna både kontakter för att kunna ladda både i bilen och i väggen. Ett utbytbart reservbatteri, för dom telefoner där det finns möjlighet, är en beprövad metod som ger ytterligare säkerhet. För dom fall batteriet inte är utbytbart, eller där det krävs mer ström, kan man använda sig av en powerbank, en nödladdare. Som sista utväg kan man också överväga en liten solcell, kanske inbyggd i ens batteribackup, och en vevradio vilken både ger möjlighet att ladda batterier och lyssna på Melodikrysset samtidigt som man vevar för glatta livet.

En fråga jag ofta ställer mig är varför personer som vet med sig att deras batteri är dåligt, eller att dom av andra orsaker behöver ladda telefonen ofta, inte har med sig en extern batteribackup.

Dela

2 svar på ”Helvete! Min iPhone har slut på batteri”

Lämna en kommentar