19 500 utan ström i Stockholms län

Strömavbrott stockholmNär jag rutinmässigt skannade av Twitter efter vad folk skrev om strömavbrott fann jag att många verkade vara drabbade. Bland andra Heron City i Kungens Kurva där folk tvingats lämna biografen.

Det visade sig att Vattenfall (Vattenfail?) har lite problem. För närvarande är 19230 abonnenter i Salem och Botkyrka kommun drabbade.

Länk: http://www.vattenfall.se/sv/aktuella-stromavbrott.htm

Trevlig helg!

Dela

1 svar på ”19 500 utan ström i Stockholms län”

 1. Vi hade i Sverige en gång ett Civilförsvar som fungerade som en andra front inom räddningstjänst förutom den del som vi ser Brandkår polis etc..
  Det fanns elverk, slangar, utrustnig personal planer you name it.
  Idag är förmodligen allt utsålt via ÖoB och div företag som specialiserat sig på att sälja mängder av skattebetald materiel.
  Bodde i Kista under Det Stora Strömavbrottet, runt 2000 nångån. Hela Kista strömlöst inkl företagen! ICA i Kista centrum stod och skänkte bort glassen utanför ingången till centrum.
  Tele2 fick fram ett bautalverk på ett par timmar och ett par företag hade egen reservkraft.
  Allt annat stannade..
  Allt beroende på att man snålat på kabel till Kista, våldsamt underdimesionerat. Man hoppades, ”det funkar nog”, tills en kabel började brinna och allt klappade ihop(de arbetade nog som elelement i marken..)
  Är detta det enda stället i Sverige där det är (var) så? Tror inte det, och detta var ju ändå i Sthlmsområdet!
  ALLT tycks det ju skäras ned på idag, vård (jag vet av pers erf) skola, polis, vägar, tull/gränsbevakn, försvar allt till fördel för vad? *censur*
  Samtidigt vill man skrota kärnkraft, det enda som funkar i stor skala (förutom vattend:o)
  Man hör om cirkulerade el-avstängning av områden vid brist. Vet allmogen något om detta,vad skulle hända om man tvingades till det några dagar? Upplopp? Kravaller? Plundring? Troligen.
  Frysskador på fastigheter? Stänger man t ex av en v-pump så temp sänks jobbar den ju dubbelt för att senare återställa önskad temp när enerigitillförseln återkommer?
  Kanske vi ska vara lyckliga över de senaste varma vintrarna? Att det inte blev -25 i hela landet?
  Bara några enkla funderingar över dagens synnerligen sårbara samhälle och dess oerhört bortskämda och krävande befolkning..
  (Jag då? Jag har hus med ett 7kW elverk och några kubik ved på lager+ lite bensin. Räcker förmodligen nån vecka, men då blir det knappast 21gr inomhus…)

  Svara

Lämna en kommentar