Tomt på kontot efter jul och nyår?

Bild på femhundra och hundra kronor
Foto: Riksbanken

Det är drygt 20 dagar kvar till lön. Den 23:e eller 27:e kommer lönen i Januari 2015. För en del är det en lång tid, inte minst för ensamstående föräldrar, studenter eller för den som köper utan att tänka.

För dig som inte har pengar är det nu ett bra tillfälle att omsätta delar av ditt matförråd, din kontantbuffert eller till och med föra över pengar från ditt buffertkonto. Om du nu inte varit förutseende, eller just börjat läsa denna blogg är det vad du ska börja med i februari.

I första hand ska du försöka använda dig av de pengar du har så klokt som möjligt och inte köpa dyr mat, utan välja havregryn, pasta, rotfrukter och det som är billigt. Om du verkligen behöver pengar, ta då inte ett snabblån. Använd dig av familj och vänner omkring dig.

Saknar du vänner, matförråd och buffertar kan du som är medlem i Svenska Kyrkan få hjälp med matpengar genom att kontakta din lokala församling, det finns också möjlighet att få pengar från kommunens försörjningsstöd.

Och glöm inte att spara pengar och bygga upp en matbuffert inför nästa svåra tid. Det handlar inte alltid om domedagen, utan om arbetslöshet, sjukdom eller en traditionell julafton.

Dela

Lämna en kommentar