Utnyttja butikernas erbjudanden och ät billig studentmat

StudentmatÄr du en av dem som börjat första terminen på din drömutbildning på högskolan? Grattis. Som du förstår kommer ekonomin vara sämre än om du skulle arbetat, men förhoppningsvis har du ett deltidsarbete och får ett jobb när du tagit din examen.

Som student kan du inte äta på lyxrestauranger, om inte Christina Lugnet bjuder förstås. Traditionellt brukar man säga att studenter lever på nudlar, men om du läser jämförpriserna förstår du pasta kostar en bråkdel av vad nudlar kostar i affären.

Ta vara på de erbjudanden som butikerna har, utnyttja din frys och ät någorlunda näringsriktig mat till ett lägre pris. Lär dig vad som är billigt, vilken affär som har lägst pris och köp det till lägre pris genom rabattkuponger. Jag såg ett TV-program där en kvinna använde rabattkuponger så hon fick ned priset till med 80 procent av värdet, det är att utnyttja erbjudanden. Det är kanske att överdriva, men det gäller att försöka vända på slantarna.

Självklart är det inte bara den som studerar som bör handla bra mat till ett lägre pris. Alla ska givetvis utnyttja de erbjudanden som finns, handla på rea och använda systemet till sin fördel. Det gäller inte bara mat, utan också kläder, hemelektronik, resor och vad man nu är intresserad av. Varför betala mer än nödvändigt?

Gilla Swedish Prepper på Facebook och skriv en kommentar. Där skriver jag det som inte kommer med i bloggen. Har du tankar, åsikter eller frågor så skriv gärna en kommentar.

Foto: Smaklig måltid! av Yusuke Kawasaki CC (by)

Dela

4 svar på ”Utnyttja butikernas erbjudanden och ät billig studentmat”

  1. När jag var i USA såg jag flera som använde rabattkuponger till att i princip gå jämnt upp med priset på alla varor, det fattades kanske 10-15 cent eller så. Men jag har aldrig sett det i Sverige – kanske därför att det inte är tillåtet att kombinera flera olika kuponger på samma vara i Sverige men det är det i USA?
    Programmet du såg, var det från Sverige (Skandinavien)? Har du möjlighet att lägga ut en länk?

    Svara

Lämna en kommentar