Apokalypsen i Morgonpasset i P3

Som av en händelse var Sveriges Radio P3 inrattad på radion i morse. Programmet var Morgonpasset i P3 och ett av ämnena var hur man egentligen ska klara sig efter apokalypsen, vilket var en reaktion på artikeln Svenskar oförberedda på kris.

Programledarna fokuserade mer på ”den stora katastrofen” än mer vanliga kriser som arbetslöshet, vinterstormar och transportstrejk. Samtidigt kommenterade lyssnare både genom att skicka sms till programmet och även via Facebook.

Det är bra att frågan om vår krisberedskap får mer utrymme i svenska medier och jag ser fram emot ett uppvaknade hos mainstream-media.

Diskussionen kring vår krisberedskap börjar 17 minuter in i versionen utan musik.

Dela

5 svar på ”Apokalypsen i Morgonpasset i P3”

 1. Jag förbereder mig genom att bunkra vapen. I Sverige där det inte är lätt att skaffa vapen, hat jag en fördel, då jag är en av de få som har vapen.

  Svara
  • Trollar runt mycket på sidor ”Zombie Killer”?

   1 jag tror att du tittat på discovery för mycket och det där larvigt överamerikanska ”doomsday preppers”

   2 Skandinavien är europas vapentätaste länder, det vet man för legala vapenägare finns med i register. Vi är i en nation där folk gillar att jaga och sportskjuta, sen har vi hemvärnet.
   Lägg där till att det verkar finnas massor med illegala vapen av man erfar hur det skjuts i undre världen…

   Svara
 2. Mycket bättre att avstå helt från skjutvapen (låter illa och luktar illa). Jag kör med nolltolerans när det gäller skjutvapen. Jag klarar mig bättre utan skjutvapen då jag iställe använder Kniv, Pilbåge och Tomahawk som dessutom är ljudlöst och är riktigt bra på det. Så vad gör man om ammunitionen tar slut i skjutvapen då???

  Svara

Lämna en kommentar