Skitgubbe och andra sällskapsspel

Yatzy met tärningar
Yatzy

De senaste åren har Sverige, och övriga världen, blivit alltmer digitaliserad, något som medfört att vi idag ägnar mindre tid åt att läsa böcker. Detta har påverkat, främst, ungdomars läsförståelse negativt, något som rapporterats i de flesta medier under det gångna året. Men det är inte enbart böcker som bortprioriteras i vår digitala vardag, också traditionella sällskapsspel får stryka på foten.

Även om du som sitter bakom skärmen ofta väljer skitgubbe, fia med knuff eller drakar och demoner framför Starcraft, Battlefield och Minecraft tror jag att det är få barn och ungdomar som föredrar det förstnämnda. Traditionella brädspel, kortspel och tärningsspel har dock en fördel gentemot dagens strömslukande spelmaskiner… de fungerar i sommarstugan, båten och i tältet i skogen oavsett om man har tillgång till ett eluttag eller inte.

Vatten, värme, mat, kniv och skydd må vara det viktigaste, enligt dig, i din krisberedskap. Men tristessen och abstinensen av vår digitala vardag kan bli ett stort problem, något som många har förbisett. Det kan till och med vara så att en kortlek och ett par tärningar borde vara del av vår dagliga utrustning, något som alltid ska ligga i väskan och kan använda oavsett om zombieapokalypsen är här eller om det är lunchrast på jobbet.

Nä, vad säger ni. Är det dags för Yatzy eller ett parti gurka? Skriv gärna en kommentar om ditt favoritspel, och vad du har gjort för att minska tristessen vid ett strömavbrott.

Dela

3 svar på ”Skitgubbe och andra sällskapsspel”

  1. Själv tycker jag TP är bra om man bara ska slå ihjäl en timme eller så, men annars har sambon gott om spel som tar sisådär 10h att komma igenom och det är perfekt till ett långvarigt strömavbrott

    Svara

Lämna en kommentar