UR: Pengar – näst viktigast efter kärleken?

Utbildningsradion logga
Foto: Utbildningsradion press

Civilekonomen Tobias Nielsén är programledare för Pengar – näst viktigast efter kärleken? En programserie som jag av en händelse upptäckte när jag bläddrade förbi reklamen på TV igår. Under programseriens fem delar går man grundläggande in på ämnen som lån, ränta, aktier, självhushållning och konjunkturcykler.

För tillfället har jag endast sett de två första avsnitten och tycker det är bra att Utbildningsradion lyfter ämnet privatekonomi. Tidigare har jag skrivit om att det borde produceras en mer djupgående programserie om ekonomi, och detta är rätt väg att gå.

Några av de intervjuade anser att det är okej att låna till det mesta, om man har förutsättningar att betala tillbaks skulden. Att låna till kläder, bilar, hemelektronik och annat vars värde sjunker snabbare än du hinner amortera är något man ska försöka undvika.

Saknar du tidigare kunskap om ekonomi, eller vill göra din egna bedömning på programmet tycker jag att du ska se det. Lämna gärna en kommentar här, eller på Facebook med dina synpunkter.

Dela

1 svar på ”UR: Pengar – näst viktigast efter kärleken?”

  1. Alla behöver lära sig mer om pengaväsendet och finansväsendet! Det är enda sättet att slippa bli manipulerad av banker mfl och att kunna vara oberoende!

    Svara

Lämna en kommentar