Katastrofberedskap i Kossornas planet

RadioI helgen pratades det om katastrofberedskap i Kossornas planet i Sveriges Radio. Det handlade inte bara om din egen beredskap, utan också lite om Läkare utan gränser och att andra volontärer är beredda att åka, så fort de fått ett meddelande om en katastrof och att de behövs där.

Nej, jag håller inte med om allt som sades om vad vi som civilister bör ha för beredskap. Jag anser att man, utöver att ha en dunk i förrådet, också borde fylla den med vatten i förväg, vem vet om man faktiskt kan fylla den vid exempelvis ett strömavbrott eller utbrott av cryptosporidium? Vidare anser jag, som ni borde veta vid det här laget, att man inte är knäpp om man har ett matförråd för en lite längre tid. Visst kan man spara all mat till en eventuell isstorm eller annan katastrof, men om Företaget du arbetar på inte betalar ut löner, Försäkringskassan strular med utbetalning av föräldraersättning eller Arbetsförmedlingen skriver in dig i FAS 3 kan du också äta upp ditt matförråd, det är en minst lika allvarlig katastrof som en isstorm, men den drabbar endast din familj och inte hela nationen.

Vad som är bra är att man nu börjar få upp ögonen för gemene mans behov av beredskap, samhället kan inte stå bakom dig i alla lägen, det är inget man i dag kan ta för givet.

Dela

2 svar på ”Katastrofberedskap i Kossornas planet”

Lämna en kommentar