Sveriges dricksvattenförsörjning är hotad

I går rapporterade Sveriges Television ”nyheten” att de rör som är en del av vårt dricksvattensystem är i så dålig kondition att det är risk för avloppsläckor som kan förorena grundvattnet. Detta är i sig inte en nyhet, utan något som varit känt länge för den som är intresserad av hemberedskap.  Frågan är bara vad konsekvenserna kommer att bli, det är inte gratis att byta ut Sveriges dricksvattensystem, och det kommer att ta tid.

Avbrott i vattensystemet på grund av läckor är något som blivit allt vanligare de senaste åren. För den som har en dunk vatten hemma är detta inte något problem, även om det är mycket smidigare att vrida på kranen för att få rent dricksvatten. Just det sista är också ett problem vi sett. Kommer vi i framtiden att bli tvingade att skaffa ett eget filter för hemmabruk, bara för att det finns brister i vattenreningen?

Givetvis är det bra att problemen uppmärksammas, men det är stora kostnader Sverige står inför de kommande åren. Då menar jag inte bara för reparation av våra vattenledningar, utan också delar av vår infrastruktur, en åldrande befolkning och annat smått och gott.

Men lite skit rensar magen? Eller vad säger ni? Skriv en rad, och följ Swedish Prepper på Google+.

Dela

1 svar på ”Sveriges dricksvattenförsörjning är hotad”

  1. Kostar det bara 25 miljarder att komma ikapp är det i sammanhanget kaffepengar. Det är bara att se till att höja avgifterna och börja investera systematiskt så pengarna inte äts upp av dyra akutreparationer. F.ö. håller Linköping på att investera i sina båda vattenverk så vi återigen skall få 100% redundans i vattenförsörjningen och crystosporiodiumrening.

    Svara

Lämna en kommentar