Därför är vi preppers: tomma butikshyllor

Tomma butikshyllor 2012
Foto: Joe Loong

Medan de som redan var förberedda på stormen Sandy kontrollerade sina förberedelser, tog fram ficklampor, mat och eventuellt gjorde sig beredda på evakuering så hamstrade invånarna i New York och övriga delar av östra USA förnödenheter som mat, vatten, öl, ficklampor och batterier.

I söndags eftermiddag fanns bara bottenskrapet kvar på Walmart, man kunde se bilder på tomma butikshyllor på sociala medier som Instragram, Twitter och Facebook. Det är inget ovanligt, så for det talas om kriser, störningar i dricksvattenförsörjningen och liknande vallfärdar människor till butikerna och köper vad de tror kan behövas. Förra året spontanköpte New York-bor elkraftverk och lådor med konservburkar för tusentals kronor, produkter som slumpades bort på eBay och Craigslist.

Om  jag får välja mellan att impulshandla inför en katastrof eller planera mina inköp i förväg, så väljer jag det senare. Att ha god framförhållning, köpa på rea och lönar sig inte bara ekonomiskt, man slipper samtidigt också få ett nervöst sammanbrott. Nu hoppas jag att få behöver utnyttja sina ”preps”, men i skrivande stund ser det inte trevligt ut.

Vid nästa Gudrun, kommer du hamstra förnödenheter eller tar du av det förråd som du redan har? Bollen ligger hos dig!

Dela

Lämna en kommentar