Vad kostar din semester?

Bild på en landsväg på sommarenEfter midsommar stannar Sverige. Omkring vecka 29 är det industrisemester, alla tillverkningsindustrier stoppar bandet och tar ledigt i några veckor. När det är sol är många ute, internettrafiken sjunker och trängseln ökar på stranden. Som svensk bosatt på västkusten är jag van vid lite sol och mycket regn, det är en del av den svenska sommaren.

En budget är lika viktig under semestern som övriga året, även om den tenderar att bli mer liberal och ofta överskridas. Hur mycket pengar kommer du att spendera under din semester, vad har du budgeterat och vad gick kalaset på förra året? Allt det är något du redan borde ha räknat ut, har du inte gjort det är det hög tid att göra det och efter semestern räkna ut hur mycket du spenderade och inför nästa år budgetera för det beloppet. Vem vill inte äta glass, grilla och gå på Liseberg under semestern?

Som jag nämnde är det semestertider, det betyder också att jag inte borde sitta vid datorn och passa på de dagar som solen tittar fram. Mitt mål är fortfarande ett par inlägg under veckan, men aktiviteten kommer troligen att minska för att sedan ta fart igen i Augusti, precis som tillverkningsindustrierna.

Se nu till att inte överskrida din budget och glöm inte att redovisa alla semesterutgifter för dig själv i början av hösten så du ser svart på vitt vad kalaset kostade. Swedish Prepper finns också på Facebook och Twitter under hela sommaren, gilla och få uppdateringar direkt i din webbläsare.

Foto: Sommar av Karin Jonsson CC (by)

Dela

Lämna en kommentar