Dokumentera dina inköp och minska utgifterna!

AnteckningshäfteNär jag läste Justitiedepartementets kommittédirektiv om regeringens strategi för att motverka överskuldsättning slogs jag av att ca 430 000 personer, 4,5 procent av landets befolkning finns i Kronofogdemyndighetens register.

Det viktigaste när man dragit på sig skulder är att inte ta nya krediter och upprätta en återbetalningsplan med företaget, eventuellt inkassoföretaget.

Om man märker att utgifterna skenar och inkomsterna inte kommer att räcka måste man återta kontrollen. Genom att skriva ned alla inköp i ett anteckningshäfte under en vecka eller för hela månaden kommer du få en god överblick över din ekonomi och hur mycket pengar du spenderar på kaffe, fika, lunchmat och andra ”onödiga” utgifter.

Du är den ende som kan påverka din ekonomiska situation. Har du ekonomiska problem gäller det att kapa utgifter och se över inkomsterna. Om du har erfarenheter och lyckats komma på fötter, kommentera. Det finns ingen tid att förlora, börja i dag!

Läs mer

Regeringens strategi för att motverka överskuldsättning

Dela

3 svar på ”Dokumentera dina inköp och minska utgifterna!”

 1. Bra att ta upp ämnet om skulder. Insåg själv att vi hade på tog för höga utgifter per månad förra året.
  Så satt mig ner med Google Spreadsheet och la in alla transar från kreditkortet, och kunde då ringa se hur mycket pengar man spenderade per månad.
  Gick vidare och har nu skapat en budget för 2012 med uppföljning per månad, och kan då se enkelt om man går plus eller minus en månad, känns otroligt bra att få ”kontroll” över pengarna.

  Svara
 2. Själv använder jag programmet GnuCash för att hålla koll på utgifterna. Det är gratis och finns i versioner för Windows, Mac OS X och Linux. Rekommenderas!

  Svara
 3. Jeg tror det viktigste skrittet jeg og min kone har tatt var å se nøye over hva vi faktisk spiser. På et tidspunkt handlet jeg mat hver dag, middagene var alltid ”i siste liten”. Vi sparte kvitteringer for en måned, satte oss ned og så igjennom hva vi handler hver gang vi handler, og lagde dermed en standardisert handleliste. Deretter satte vi oss ned en kveld i uka og lagde ukesmenyer. Enormt arbeidsbesparende å slippe å handle hver dag, middagene blir bedre og det er lettere å få brukt alt man kjøper så man slipper å kaste mat.

  Svara

Lämna en kommentar