Handels går ut i strejk – inget problem om du har ett fullt skafferi!

Facket HandelsNi som följer med i förhandlingarna om nytt kollektivavtal vet att Handels har utlyst en storstrejk med början på Fredag. Fastighetsanställdas förbund sympatistrejkar också skriver Aftonbladet.

Min första tanke när det skrevs om att färskvaror som mjölk och kött kan försvinna var att ”det är inget problem om man har byggt upp ett eget matförråd.” Givetvis har inte alla svenskar ett matlager utan många är, tyvärr, bara några dagar från svält.

Nu stängs givetvis inte alla matbutiker på grund av strejken, du kan fortfarande köpa mat på Coop, Netto, Lidl och andra livsmedelskedjor. Har du en gårdsbutik i närheten är det ett bra tillfälle att lära känna dem och köpa lokalproducerat kött, vilket visserligen kostar mer men ofta är mer humant och godare än det du köper i mataffären.

Läs mer

Dela

2 svar på ”Handels går ut i strejk – inget problem om du har ett fullt skafferi!”

  1. Givetvis är vi i min Maxibutik förberedda. Vi har också andra externa leverantörer på lokal och nationell nivå som mer än gladeligen levererar till oss en tid. Givetvis kommer vi inte ha samma breda utbud som vanligt. Men det kommer ändå vara en bra butik och inte påverka kundens upplevelse och fredags-tacos-shoppande nämnvärt.

    ICA-fierad.

    Svara

Lämna en kommentar