Corona-rädsla tömmer butikshyllorna

Tomma butikshyllor på grund av Corona
Foto: Joe Loong

På lunchrasten, i kollektivtrafiken och i mataffären kan man nu höra hur Covid-19 inverkat på våra medmänniskors medvetenhet om sin bristande krisberedskap.

Folk har börjat bunkra vanliga smärtstillande mediciner som Alvedon, och mataffärerna har sett en kraftig ökning i försäljningen av torrvaror och konserver. Jag vet flera som övervägt att bunkra konserver, men samtidigt ifrågasatt om det verkligen är nödvändigt eftersom man då har en årsförbrukning ravioli som man aldrig kommer att äta upp. (SVT, GP, Aftonbladet)

Som jag tidigare har skrivit är det viktigt att faktiskt köpa sådant man äter. Alltså ris, pasta, frystorkad mat och konserver såsom Köttbullar, bullens pilsnerkorv, dillköt och liknande. Även om utbudet av köttkonserverna av någon outgrundlig anledning har minskat. Man får väl äta päronhalvor istället. Själv har jag ju ett antal burkar med soppa, köttbullar och annat samt både pasta, ris och pulvermos.

Lika viktigt är det att man har vatten i kranen om man skulle bli sjuk. Nu tror jag inte det är någon överhängande risk att vattnet blir kontaminerat eller att vattenproduktionen avtar till följd av Corona, men det kan ändå uppstå en vattenläcka. Men att ha en dunk med kranvatten skadar aldrig.

Gör inte som Johan Rheborgs karaktär Jan Linette som lever på Ravioli och Kalles Kaviar. Om du ser alla 38 små avsnitt så förstår du varför.

 

https://www.youtube.com/watch?v=mr8nQmRDT1A

Dela

2 svar på ”Corona-rädsla tömmer butikshyllorna”

  1. Klart man ska bunkra mat å vatten.
    Tänk om du blir sjuk
    Med hög feber
    Orkar du storhandla då
    Du kanske är 80 år eller handikappad
    Att bunkra handlar ej om räddsla det handlar att du agerar i tid och vill ha beredskap i din tillvaro.
    Det har gjorts studier om människor som överlevt svåra saker
    Dom har
    Agerat direkt
    Haft en tidigare plan
    Kunnat förutse
    Mm

    Svara

Lämna en kommentar