Ökade motsättningar på landets asylboenden

Sverige beskrivs som ett öppet, tolerant och tillåtande land där alla, oavsett etnicitet och sexuella läggning, har rätt att uttrycka sig och vara sig själva. Samtidigt vet vi som bor här att segregationen och motsättningarna vuxit sig allt större dom senaste åren.

Migrationsverket väljer att öppna tre nya trygghetsboenden för asylsökande flyktingar som kan vara extra utsatta på ordinarie flyktingförläggningar. Eftersom dom boende, exempelvis homosexuella, riskerar hot och även fysiska övergrepp kommer boendena att förbli hemliga.

”De nya trygghetsboendena kommer att ta emot blandade grupper och det är vi emot. Risken är att problemet bara flyttas och konflikter blossar upp även där. Vi hade hellre sett separata boenden”, säger Magnus Kolsjö, vice förbundsordförande RFSL

Att vi nu har nått en punkt där man tvingas placera människor på olika boenden på grund av religion eller sexuell läggning bådar inte gott inför framtiden. Man pratar mycket om segregationen i samhället. Men det som beskrivs ovan ökar enbart motsättningarna och förhindrar integration.

Som jag ser det skall alla invånare inom rikets gränser följa dom lagar och regler som finns i lagboken. Om man inte kan respektera grundläggande värderingar, lagar och regler bör man utvisas om det finns en pågående asylprocess. Om du som läser inlägget är en feminist på vänsterkanten som värnar om asylsökande kan detta inlägg vara stötande. Men chansen att personer som uppvisar en negativ attityd mot grundläggande fri- och rättigheter kommer att förändras inom den närmaste tiden är försvinnande liten. Givetvis skall den som söker asyl och får uppehållstillstånd enligt gällande lagstiftning och respekterar andra människor, och rikets lagar, få stanna i landet på dom villkor som satts upp av Sveriges Riksdag.

Nu kommer jag troligtvis anklagas för att vara främlingsfientlig, men faktum är att följande är en sanning. Om vi inte agerar så kommer fler personer med negativ attityd mot kvinnor, homosexuella och människor med annan trosuppfattning än dom själva att gå runt på gatorna. Frågan är hur vi skall agera. Givetvis, som jag har skrivit tidigare, skall den som inte kan följa lagboken utvisas. Men har man idag någon generell samhällsundervisning i grundläggande värderingar på landets asylboenden?

Alla personer. Oavsett etnicitet, religion, sexuell läggning och kön måste respektera andra människor och dom grundläggande värderingar och lagar som finns i samhället. Annars riskerar skyttegravskriget bakom tangentborden att flyttas ut till gatorna samtidigt som lagboken kastas ut genom fönstret.

Dela

2 svar på ”Ökade motsättningar på landets asylboenden”

  1. Jag är rädd att det är försent. Antalet personer med värderingar som du nämner är så många att det kommer att uppstå konflikter när vi försöker få dom att följa våra. Svenskar är generellt konflikträdda och med rasistspöket hängande över sig så är det omöjligt. Sedan har vi konflikterna med de olika grupperna som t.ex kurder och turkar i Sverige. Asyrier, Syrianer och muslimer. Shia och sunni. Inte ens Gudrun och FI reagerar på de nya kvinnoförtryckarna. Det är tydligen bara bra med separata badtider, kvinnozoner och minderåriga bröllop. Regeringen talar om utmaningar när bomber, skottlossningar, mord, bilbränder och rån är vardagsmat i Sverige. Det har ännu inte drabbat skattebetalande ”svenskar” men är förmodligen bara en tidsfråga. Svaret kommer att bli SD och vad händer då?
    Spänningarna kommer att öka när skattemedel inte räcker till bidrag osv. Så det gäller väl att preppa för det man tror på och risken är att det spär på oron. Polisen har gett upp i många områden redan och där är lagboken redan kastad för länge sedan.

    Svara
  2. I skolan behöver inte mobbarna flytta på sig utan den mobbade straffas ut. Att människor som hotas i asylboenden få flytta och de andra, hatmobben, belönas med att de hade rätt är bara en följ av vår tycka synd om förövaren inte offret mentalitet.

    Det bådar inte gott. Det är kanske försent att vända utvecklingen utan vi får förbereda oss för stora kulturella förändringar vi inte ville ha och med tiden samhällskollaps?

    Svara

Lämna en kommentar