Varför Athenas inlägg delades

Det har på Facebook riktats en del kritik mot ett inlägg som delats vidare från en användare på det sociala nätverket. Kommentatorerna menar att inlägget inte är relevant för prepping, kräver svar och hotar med att lämna sidan, och vissa vill även motarbeta Swedish Prepper.

”På Centralen står en afghansk tonårskille omgiven av tre poliser. Jag går fram till honom och frågar om han behöver hjälp. Han säger att han kommer från Grekland och ska söka asyl i Sverige. Du behöver inte vara orolig, säger en av poliserna, han har inte begått något brott. Det är inte hans förehavanden jag är bekymrad över, säger jag, det är dina. Happy international ACAB day. Leve snuthatet som ideologisk kompass.” Athena

Ett, enligt mig, tillräckligt tydligt svar publicerades i tråden på Facebook under gårdagen. Tydligen har budskapet inte fått fäste, och därför har detta blogginlägg publicerats.

”Det är roligt att läsa alla som frågar huruvida återpubliceringen av inlägget är tänkt att rikta kritik mot enskilda poliser eller visa vilket dumt uttalande Athena har skrivit på Facebook.

Sverige behöver duktiga, trevliga, välbetalda och uppskattade poliser som förtjänar uppbackning av Polismyndighetens ledning.

Vi har åsiktsfrihet i Sverige. Men jag uppmanar alla till en konstruktiv dialog och en sansad ton.” Swedish Prepper 151213

På bloggen och i sociala medier publiceras inlägg vars syfte är att informera, uppmärksamma och utbilda läsarna om hur samhället ser ut, vad du som läsare kan göra för att avlasta samhället vid en kris och ta hand om din egen, och din familjs vardag också när övriga samhällsfunktioner är hårt ansträngda.

Utöver dom inlägg som handlar om ren beredskap, om matförråd, vattenrening och liknande, skrivs många inlägg som tar upp ämnet om oroligheterna vår omvärld, hur en obeväpnad och underbemannad tull släpper igenom illegalt importerade vapen, och om en poliskår som i delar av landet tidvis är obefintlig samtidigt som vi ser en ökande arbetsbörda i form av gränskontroller, gängkriminalitet och ett ökat hot mot terrorism.

Ingen av oss har bakgrundsfakta kring Athenas inlägg som citeras också i detta inlägg. Vi vet att en av dom tre poliserna meddelade henne om att mannen inte var misstänkt för något brott. Troligtvis har poliserna tagit hand om mannen och skam efter deras kontrollm föra honom till Migrationsverket så att han kan upprätta en asylansökan. Personligen ser jag det som ett problem att kritisera enskilda poliser, och en hel organisation, utan att veta varför poliserna har tagit hand om mannen och vad deras syfte är.

Om Athena utsätts för ett brott, om hon ser en pågående misshandel, eller kanske tappar bort sin mobil så kommer Polismyndigheten att finnas där för henne och göra sitt jobb utifrån dom förutsättningar som finns. Det samma gäller läkare, sjuksköterskor och liknande yrkesgrupper. Polisen finns till för att skydda dig och din familj och hindra kriminella från att kunna röra sig fritt på gatorna.

Ni som inte är intresserade av att läsa bloggen eller följa Swedish Prepper på sociala medier har vilken minut som helst möjligheten att sluta följa Facebook, Twitter, Instagram och även sluta läsa bloggen. Men om du vill motarbeta bloggen borde du i första hand kritisera det faktum att den svenska polisen tvingas lägga 3,5 timmar, varav 2 övertidstimmar, vilket Martin Melin skrev både på Instagram och Facebook. Det är timmar som polisen borde lägga på att få bort buset från gatorna och hustrumisshandlarna från hemmen. Det finns en namninsamling till stöd för den svenska polisen. I skrivande stund har 9 378 personer skrivit under.

Att många har en otacksam syn, inte minst den egna ledningen, på den svenska ordningsmakten är tragiskt. Tullverket, polisen etc.

Du som har läst igenom inlägget får gärna skriva en kommentar med konstruktiv kritik. Om du inte har läst igenom blogginlägget, och inte läser denna text, föreslår jag att du i fortsättningen läser rubrikerna på Aftonbladet med tillhörande ingress.

Dela

4 svar på ”Varför Athenas inlägg delades”

 1. Ja, jag finner inlägget relevant då jag inte ser prepping som någon hobby -utan en nödvändighet av hur samhället ser ut.

  Om någon som ändå har möjlighet till påverkan inom kultur/media går ut och skriver så om någon av våra samhällsbyggande/skyddande myndigheter tycker jag att det är otroligt viktigt att belysa.

  Det är så många som tar det skydd vi har för givet och tror att man kan bete sig hur som helst mot andra eller inom kultur. Eller feminism för den delen.

  Svara
 2. Att många har en otacksam syn på ordningsmakten här i Sverige är inget ovanligt då folk är så pass oallmänbildade att dom tror på allt dom hör och det är lättare att tänka negativt än positivt om något som är bra.

  Sen är det så att inlägget som delades på Facebook inte gav en mer klar och tydlig förklaring på vad som menades med delandet av detta inlägg, därav att många antagligen höjde ett ögonbryn i frågan vad som menades och möjligtvis funderar fortfarande utifall SP tar sida med Athenas fullständigt idiotiska inlägg eller om man helt enkelt avsäger sej sådana idiotiska tankar.

  var mer genomförlig och förklarande i eran text om vart ni står i förhållande till inlägget/Texten så folk får en mer klartext om vad som händer och menas!

  jag förstår nu att ni inte håller med henne, rätta mej om jag har fel?

  Svara
 3. Bra inlägg. Kommunister är hårdföra idealister som spelar på allsköns känslor och utsatthet hos människor som lever på randen av samhället. Självklart kommer det att finnas en ordningsmakt i Athenas drömvärld. En gränslös värld med centraliserad makt som brutalt slår ner opposition (ständig och stark sådan). Athena kan peka på sällsynta och individuella incidenter med mindre lämpade poliser som gjort fel, men låt oss minnas historien och alltid förstå att totalt förtryck är grundläggande under den röda stjärnan.

  Svara
 4. Var alltid tydliga! Tänk alltid att detta kan vara det första inlägg en person läser. Jag har läst många av era inlägg, men blev ändå lite smått tveksam till både syfte och ståndpunkt. Jag är medlem i några föreningar där en inbjudan kan låta enligt följande: Vi ses på samma ställe som tidigare år. Då har man alltså tagit sina medlemmar för givet och nya medlemmar har ingen som helst aning om var som avses. Lite samma problem. Gör om, gör rätt!

  Svara

Lämna en kommentar