IT-system och växel i Hudiksvall nere sedan onsdag

Hudiksvall it-systemSedan i onsdags har stora delar av IT-systemet i Hudiksvalls kommun legat nere. Besöker man deras webbplats www.hudiksvall.se möts man med en statisk webbplats som meddelar att det är stora störningar i både telefoni- och e-postsystemet. Kommunen hänvisar till Facebook för mer information.

Telefonväxeln, e-postsystemet och journalsystemet inom vård och omsorg är alltså påverkade sedan onsdag eftermiddag och man har fortfarande ingen lösning. Enligt ComputerSweden/IDG beror driftstörningen på fel i Microsofts virtualiseringsplattform Hyper-V. Kommunen har valt att lyfta ur journalsystemet för vård- och omsorg ur it-miljön för att det delvis ska fungera. Men resten är alltså fortfarande nere.

Enligt tidningen HelaHälsingland.se planerar man för att det kommer att ta ytterligare ett par dagar för att komma fram till en lösning.

Är du skolelev och sparar dina arbeten i skolans datorer bör du även se över möjligheten att spara skolarbetet lokalt på ett usb-minne. Är du i behov av att skicka e-post till Hudiksvalls kommun bör du istället frankera ett vykort.

Förresten, även Pensionsmyndigheten har problem med sin webbplats.

Dela

Lämna en kommentar