Det räcker nu! Det är dags att agera!

Foto på riksdagshuset
Foto: Camilla Svensk.

Händelsen på en skola i Trollhättan där en ung man tog livet av flera personer är djupt tragisk. Mediernas rapportering om skolmassakern är inte mycket bättre den när man väljer att skriva information om mördaren som är helt irrelevant, exempelvis personens musiksmak. Jag trodde vi hade kommit längre än motorsågsmassakern och Siewert Öholms utspel om hårdrocken 1982. Men det har vi alltså inte.

Sveriges Television är absolut inte bättre och vi kunde under torsdagen se minderåriga kommentera händelsen i nyheterna och hur chockade ungdomar från Trollhättan deltog på länk i direktsändningen av SVT Debatt. Ett program som istället för att diskutera dom senaste årens oroväckande våldsamma utveckling ställde frågor kring huruvida metalldetektorer och väktare är framtiden för den svenska skolan. Att Debatt är SVT:s sämsta program vet vi redan, men det där var helt åt helvete.

I Ronneby väljer mataffären Willys att köpa in skyddsvästar till sina anställda eftersom våldet vid butiksrån blivit allt grövre. Det här fungerar inte längre. Vi måste ta ansvar för vår framtida samhällsutveckling. Sverige ska inte vara ett land där butiksanställda bär skyddsväst och sjukhuspersonal och busschaufförer tvingas använda personlarm. Är det verkligen det samhälle vi vill leva i?

Dom senaste veckorna har flertalet asylboenden, och planerade sådana, blivit utsatta för brandattentat. Mordbrand. Nej, det kommer inte att lösa problemen med migrationspolitiken eller situationen, Kriget, i Syrien, Afghanistan, Irak och övriga länder. Det kommer kosta mig som skattebetalare mer pengar och förvärra problemen i Sverige.

Alla ni föräldrar måste ta ett allvarligt snack med era barn, sätta gränser och lära dom rätt och fel. Nej, ni behöver inte lära dom Guds 10 bud som gavs till Mose på berget Sinai, men det är ni som är ytterst ansvariga för att uppfostra era barn. Vi lever inte i ett marxistiskt samhälle där kärnfamiljen har upplösts och ansvaret för barnen flyttats över från föräldrarna till samhället. Även om svenskarna över lag verkar tro det.

Vidare måste vi förstå att polisen inte har tid att punktmarkera varken asylboenden, skolor eller ens bostadsområden i Malmö, Göteborg och andra platser runt om i Sverige där det dagligen uppstår konflikter som leder till sticksår, skottlossning och granatattacker. Polisen hade under sommaren en väldigt låg bemanning på flera platser och yrket är oerhört otacksamt många gånger. En fråga är hur polisen kommer att lösa sin framtida bemanning och vad dom ska göra för att administrationen för enskilda poliser ska minska.

Sverige måste också ha gränskontroller, av beväpnade tullare, för att kontrollera vilka personer som befinner sig i landet samt hindra införsel av vapen, knark och annat som vi vill reglera tillgången på. Det handlar alltså inte om att hindra den fria rörligheten inom EU, utan enbart om att kontrollera om man har rätt att besöka landet.

Det är dags att sluta käbbla och gemensamt ta ansvar för Sverige. Från regeringen, myndigheter, kommuner ända ned till individnivå. Vi är ett land som behöver stabilitet, inte fler problem som ytterligare kommer att öka medborgarnas missnöje. Det här funkar inte längre! Agera nu!

Dela

5 svar på ”Det räcker nu! Det är dags att agera!”

 1. Jag håller med dig till fullo Sverige har blivit allt otryggare land och bättre lär det ju inte bli.För om det skall fortsätta så här så kommer folk snart inte att våga gå ut längre för att det har blivit för farligt att gå ut.Och folk kommer att skrika efter vapen för att kunna skydda sig och sina familjer.Sverige är på väg utför riktigt ordentligt också och om inget görs kommer det bara att bli värre och värre här i vårt underbara land.

  Svara
 2. Ni tror att de ledare vi har som hänvisar till hur brottsligheten minskar kontinuerligt kommer att göra något? Som dessutom på olika sätt försöker vilseföra befolkningen?
  Läget är nog allvarligare än vad de flesta är medvetna om.

  Svara
 3. Om man går in på SCB eller för all del BRÅ kan man ta fram kurvor på hur brottsligheten utvecklas.
  Det är kraftigt stigande kurvor. Jag förstår inte hur media kan misslyckas att använda dessa kurvor. Om det inte vore för att dom visar fel saker förstås!
  När DN gick ut och sa att dödligheten minskade enligt en rapport från BRÅ kunde vem som helst gå in och titta på hur brottsligheten samtidigt skjuter i höjden.

  Svara
 4. Angående ansvaret för barnens uppfostran så är detta fortfarande föräldrarnas, men, makten över uppfostran har föräldrarna förlorat genom näst intill allomfattande dagis från ett års ålder, i typ åtta timmar om dagen för barnen.

  Ett typiskt förhållande där ansvar finns på ett ställe men makt och befogenheter på ett annat.

  Svara
 5. Håller med om mycket av det du skriver.
  Ville bara tillägga att när jag växte upp (70-talet) var det faktiskt inte ovanligt att man även fick sig en åthutning av andra vuxna än just föräldrarna. Jag upplever att vi allt mindre agerar som ett kollektiv mot det gemensamma målet att få ett bättre samhälle och tycker det på många plan är väldigt synd.

  Svara

Lämna en kommentar