Jag fick ett sim-kort för Comviq kontant

iPhone Android stulen
Foto: Jhaymesisviphotography / CC BY

På väg hem från jobbet mötte jag en man från Comqviq som stod och delade ut startpaket/sim-kort. I dagsläget använder jag Telia, en operatör som jag använt sedan jag för 15 år sedan fick min första mobiltelefon. Samma nummer, men jag har uppgraderat mitt sim-kort till 3g och nu micro-sim så att jag kan använda min ”nya” android-telefon.

Jag har idag något behov av att byta operatör till Comviq, och framför allt inte byta telefonnummer, har jag egentligen ingen användning av sim-kortet. Jag äger inte heller någon surfplatta eller ett modem för mobilt bredband. Mina tidigare telefoner är operatörslåsta till Telia och det är endast en av dom som har möjligheten att dela ut wifi.

Men eftersom jag är en prepper anser jag att ”det kan vara bra att ha” ytterligare ett sim-kort, man vet aldrig när man kan komma att behöva byta telefonnummer och/eller operatör. Även om Telia historiskt sett varit den stabilaste operatören har deras kvalitet degraderats sedan Televerket upplöstes, även om prisnivån ligger kvar.

Kortet måste användas innan våren för att det ska fortsätta gälla. Vi får se om jag hittar någon användning för det. Kanske jag ska damma av min gamla Nokia 3210, eller leta fram någon mer modern 2G-telefon som inte är operatörslåst. Kanske går det att roota min fyra år gamla Samsung-telefon för att ta bort operatörslåset.

Använder Du flera mobiltelefoner. Har du någon i reserv?

Dela

6 svar på ”Jag fick ett sim-kort för Comviq kontant”

 1. Jag har en Comviq liggandes tillsammans med en Nokia av enklaste modell som har 2 veckors batteritid vid ”normal” användning. Dels som vardagsreserv men även sporadisk hemtelefon. Då den telefonen ligger fulladdad med viktiga nummer på simkortet, men även för det du nämner. Valde Comviq då de har bäst prisplaner för sporadiskt användande.

  Svara
 2. Skaffade för ett tag sedan en enkel Nokia telefon på NetOnNet för sisådär 250 kronor. Upptäckte att den hade plats för dubbla sim-kort och en idé föddes.
  Beställde två st kontantkort, ett från Telia som alltid haft bra täckning där jag behövt det och ett från tre som flera andra tipsat om ska ha täckning där vissa andra operatörer saknar det.
  Tanken är att på så sätt maximera täckningen och dessutom kunna ha två nummer på backuptelefonen.
  Ett primärt för utgående och ett som kan lämnas ut för ingående samtal.
  Kontantkorten är gratis att beställa men behöver aktiveras med några kronors laddning för att fungera.

  Svara
 3. Jag använder en LG A100 som extratelefon, som jag har lagt in ett Telia Refill kontantkort i. Den köptes med ett Telenor-startpaket som ingick, men då jag skulle norrut så var Telia det enda valet som funkade för mig. Alltihop för 99 spänn är ju ett riktigt bra klipp, läs min recension på min blogg. Som du inser så kommer jag nog byta ut den mot en Nokia.

  Om det är någon som vill ha ett Telenorkontantkort med nummer 07XX5544XX så är det bara att höra av sig så skickar jag det.

  Svara
 4. Tänk på att 3 endast tillhandahåller 3G-täckning, inte gsm. Ett tips för god yttäckning är att skaffa ett utländskt simkort, då kan du använda samtliga svenska operatörer i sverige.

  Svara
 5. Jag köpte en begagnad smartphone som var låst till 3 och den använder jag dagligen, med kontantkort. Sedan har jag kvar min osmarta mobil med comviq kontant som reserv och väckarklocka. Den laddas på då och då med 50 kr för att ha kvar numret.
  Smartphonen laddas varje kväll och stängs av under natten för att spara batteri.
  Jag har också kvar mina gamla mobiler, samtliga Nokia, som jag har använt sedan 90-talet.

  Svara
 6. Har bara en telefon men har adapter till sim-kortet så kan stoppa in det i en av de gamla knapptelefoner som sparats i byrålådan (går att ladda upp med powerbank om det behövs).

  Men har börjat fundera på att skaffa en Fairphone 2 (en modulär och rättvisemärkt telefon med Android) under året eftersom min gamla iphone trasslar med laddkontakten. Gillar tanken på att enkelt kunna reparera telefonen själv. Själva tanken med fairphone är ju att man ska slippa köpa nya telefoner hela tiden utan istället reparera och uppgradera den själv. Vore kanske en bra telefon i dåliga tider?

  Några bättre förslag?

  Svara

Lämna en kommentar