Semestern kostar pengar. Har Du några kvar?

Bild på en landsväg på sommaren
Foto: Karin Jonsson | CC BY

Semestern lider mot sitt slut, för många är det sista veckan och det är dags att återgå till vardagen. Det har inte varit något direkt semestervärder, åtminstone inte i min del av landet, antalet stranddagar har reducerats och inomhusaktiviteterna blivit fler. Sedan tidigare kanske du planerat en semesterresa, eller tog en restresa med familjen till något varmare resemål. Det kostar pengar.

Att hålla sin semesterbudget kan vara svårt, för dom allra flesta går det åt mer än vad man räknat med och augusti kan bli en knaper månad. Förhoppningsvis är det ingen av er som läser bloggen som valt att semstra på kredit, utan har haft möjlighet att betala alla utgifterna kontant. Ändå kan det bli tight den kommande månaden. Om ni valt att semestra på kredit är det viktigt att så fort som möjligt betala av skulden för att minska totalkostnaden.

Nu är det dags att se över vilka faktiska utgifter ni hade detta året och börja planera inför nästa semesterperiod. När ni fått fram en ungefärlig summa, förutsatt att ni inte ska göra något extra nästa sommar, ser ni till att sätta upp ett sparmål där ni definierar hur mycket ni måste spara dom kommande månaderna för att få en semesterbudget. En budget som håller tills vardagen börjar igen.

Höll ni budgeten i år eller spräckte ni den på grund av oväntat många utgifter?

Dela

1 svar på ”Semestern kostar pengar. Har Du några kvar?”

  1. Jag och min familj lånade en gammal folkabuss av en kompis. Resmål Öland Vi knövlade in nödvändiga husgeråd, sängkläder och våra tre barn. Jag skrev ner alla utgifter i ett skrivhäfte och jag blev jättesnål. Jag kokade pasta på ett spritkök på parkeringar och toppade med burkskinka. Vi tankade och åkte och unnade oss minimalt. Jag minns att vi köpte en stor påse kålor som vi delade på. Frugan krävde att vi skulle köpa en klocka med alarmfunktion. Campingen på Öland kostade pengar, så vi campade utanför och utnyttjade allemansrätten ett dygn. Vi lyssnade på Magnus Uggla alldeles gratis. Sommarnatten var underbar med tropisk värme hela resan. Frugan sov med barnen i bussen. Jag sov i ett tält. betydligt svalare. Det går att leva enkelt och billigt om man är försiktig med utgifterna. Även badet med de långgrunda stränderna var gratis. Det var fint att komma iväg även om ekonomin var ansträngd den sommaren.

    Svara

Lämna en kommentar