Jag har fastnat på Pinterest

Bilder från Pinterest

Pinterest är ett slags digital anslagstavla för bilder där du som användare enkelt kan skapa egna anslagstavlor med olika kategorier och följa andras. I Sverige används tjänsten av endast ett fåtal, men ska enligt amerikaner generera bra trafik till olika webbsidor som erbjuder sina användare att dela bilder och sidor på Pinterest.

Min kunskap och erfarenhet av den sociala tjänsten är ytterst begränsad och jag använder den egentligen inte alls. Åtminstone inte för att dela webbplatser och bilder. Däremot har jag funnit att den är bra för den som är intresserad av ämnen, inredning, stickning och det kanske är så att majoriteten av användarna är amerikanska hemmafruar och hipsters.

Jag har bland annat fastnat på olika anslagstavlor om hushållstips och så kallade ”hacks” där man exempelvis kan se hur man maximalt utnyttjar ditt utrymme, återbrukar gamla förpackningar och möbler på nya sätt och hur man konserverar mat.

Är du en flitig användare av Pinterest får du gärna dela med dig av dina kunskaper och bästa anslagstavlor att följa.

Dela

3 svar på ”Jag har fastnat på Pinterest”

  1. Man abonnerar på de ämnen som man är intresserad av, t ex matlagning och odling – vilket ju kan vara intressant för en proppen. Därefter får man tips en gång i vecka om pins inom ämnet. På det sättet får man det serverat så att säga.

    Har du hittat till ”preparedness pro”? Jag har inte kollat om den finns på Pinterest.

    Svara

Lämna en kommentar