Prepping är ingen prylsport

KunskapMånga kanske uppfattar prepping som en prylsport där den som har flest saker vinner. För en del kanske det är så, men för mig, tillsammans med många andra, så är kunskap lika viktigt och i vissa fall mycket viktigare.

Kunskap är den bästa beredskapen man kan ha eftersom den som kan lite om mycket, och samtidigt har vissa ingående kunskaper, har bättre förutsättningar att klara sig i vardagen och vid en eventuell kris. Det handlar om både om teoretiskt vetande, men också om praktiskt kunnande.

Du som identiferar dig som en prepper kanske ser dig som familjeförsörjare och den som ska ta hand om familjen vid en kris. Men det är lika viktigt att både du och din partner har viss kunskap om varandras uppgifter, om du använder motorsågen kan du med fördel lära ut grundkunskaper. Det samma gäller bakning, och stoppa strumpor. Kan någon av er stoppa strumpor och sticka lovikavantar?

Lika viktigt är det att använda sig av av de saker man äger. Tar vi åter motorsågen som exempel gör den ingen nytta på en hylla i garaget för ”framtida bruk”. Framför allt inte om du aldrig har använt en sådan tidigare, utan kommer lära dig ”vid behov”.

Så se till att läsa, lyssna och titta mycket på information. Deltag i kurser och underhåll och utveckla regelbundet kunskaper som du tidigare förvärvat.

Dela

6 svar på ”Prepping är ingen prylsport”

 1. Motorsåg köres utan fegbyxor och på sin höjd öronproppar. På så sätt skärper man sinnena och hjärnans beräkningsförmåga med livet som insats. På gränsen, som Ayrton Senna sade.

  Svara
 2. Om man tror sig behöva motorsåg, andra maskiner och verktyg så kan ju ett steg vara att lära sig serva och reparera dem. Det finns preppers som har många coola prylar men som knappt kan laga en punktering på sin cykel… och absolut inte på sin bil, trots att bilen spelar en central roll i deras förberedelser 🙂

  Svara
 3. ”Prepping är ingen prylsport” ja jag förstår vad du menar men, när SHTF då kanske du måste dra iväg med hela familjen. Då är det ganska viktigt att man har ”rätt” prylar för din bugout plan. Du kanske måste gå långa sträckor ? Bära all utrustning ( vikt ! ) Vem orkar, Var kommer jag att få tag i vatten ? Bilen kanske inte fungerar, vägar kan vara igen korkade, översvämningar etc. etc. Kommer jag någonsin komma hem igen ?! Därför är prylar trots allt rätt vikitiga för mig. Min bugout utrustning uppdateras, finslipas och ändras hela tiden. Vad behöver jag, mest bang for the buck ? Har jag varit noggrann med min utrustning så har jag alla förutsättningar att klara min uppgift. En väldigt viktig grund. Sen är det bara att öva med jämna mellanrum, vad fungerar och vad fungerar inte. Detaljer..

  Min bugout ryggsäck innehåller persedlar och utrustning för alla årstider, klimat etc. Jag kan dra utan att komme hem igen.

  Svara

Lämna en kommentar