Befolkningstillväxt på Gotland om 9 månader?

På självaste alla hjärtans dag så drabbades 40 000 av GEAB:s abonnenter av ett strömavbrott på hela Gotland. Det är inte första gången ön drabbats av omfattande strömavbrott, och inte den sista heller. Ett av de största problemen var att Systembolaget var stängt under lördagseftermiddagen till följd av strömavbrottet.

Som väntat rapporterades det att både Sveriges Radio och Visby Lasarett gick på reservkraft, och att Telia hade lite störningar till följd av strömavbrottet, men att alla telestationer för fast telefoni och mobilmaster för GSM är utrustade med reservkraft.

Källor: SvD, Hela Gotland, Sveriges Radio

Dela

1 svar på ”Befolkningstillväxt på Gotland om 9 månader?”

  1. Bara för att det rapporteras att mobilmaster för GSM är utrustade med reservkraft betyder det inte att det är sant eller att det fungerar. När det är strömavbrott hos mina föräldrar (på Gotland) försvinner mobilnätet direkt, utan någon fördröjning.

    Svara

Lämna en kommentar