Norrländsk media lyfter upp krisberedskap på dagordningen

Tomma butikshyllor 2012
Foto: Joe Loong

Plötsligt händer det. Den senaste veckan har det publicerats artiklar och TV-inslag om vår beredskap och brist på självförsörjning. Det är i Norrland man bör bo om man vill ha kunskap och information om krisberedskap och prepping.

I veckan debatterades vår vår matvaruförsörjning i Umeå på initiativ av LRF och Civilförsvarsförbundet. Det blev ett inslag i Västerbottensnytt. Samtidigt har Ländstidningen (LTZ) publicerat en rad artiklar där man b.la informerar att Strömsunds kommun anordnar ”prepper”-utbildning, meddelar att boende i Blåsjön har tagit beredskapen i egna händer, de litar inte på samhällets hjälp. Tidningens nyhetschef, Alexandra Westerlund Karlsson fick också hon en genomgång av studenter från risk- och krishanteringsprogrammet på Mittuniversitetet.

Det är inte så att vi köper två elverk, och en massa dieselbränsle för skojs skull. Efter stormen har vi investerat 30 000 kronor för om det skulle bli kris. Att vi måste göra det år 2014 känns helt horribelt, säger Inger Långström.

Men som jag skrev igår så ser det inte så bra ut i resten av landet. Tyvärr. Men jag hoppas att trenden vänder

Dela

1 svar på ”Norrländsk media lyfter upp krisberedskap på dagordningen”

Lämna en kommentar