Någon som har en penna på sig?

En kulspetspenna av märket Ballograf
Foto: Fastson / CC BY-SA

En av de mer vanliga frågorna i samhället är om någon har en penna att låna ut. Själv har jag kommit underfund med fördelen av att faktiskt ha minst en penna med mig vid varje tillfälle.

Vid de tillfällen då jag bär byxor med benfickor sätter jag med fördel ett par stycken i fickan med penns clips på utsidan så den är enkel att ta upp. Annars försöker jag bära med mig en i minst en av fickorna, eller i kragen på undertröjan, med fördel på insidan, för snabb åtkomst under arbetstid.

Sedan ett tag tillbaka har jag satt en penna i insidan av plånboken. En traditionell kulspetspenna av märket Ballograf. Egentligen borde jag ha en mindre penna, men tycker inte att min rymdpenna är billig nog att ha där. Har ni tips på en bra, prisvärd, slit-och-släng-penna i mindre format får ni gärna skriva en kommentar.

I den jacka jag använder till vardags har jag också en penna i innerfickan, tillsammans med en överstrykningspenna utifall att jag skulle behöva stryka under något viktigt.

Det är förvånande att folk faktiskt sällan har med sig pennor. Vi hade samma problem i skolan, jag var ibland den ende som hade med mig en penna. Eller jag hade i och för sig hela fickan full med blyertspennor i olika skick.

Hur många pennor har du med dig varje dag. Om du inte har det. Varför inte?

Dela

3 svar på ”Någon som har en penna på sig?”

  1. Tre. En i innerfickan på jackan. Två i olika fickor på ryggsäcken.
    Om någon idag ska anteckna något kommer väldigt ofta smartfånen fram istället för penna och papper.

    Svara
  2. Har en Ballograf Rondo Classic på mig i jobbet samt ytterligare en i pendlarväskan. Skall testa Ballograf Pocket som alternativ när jag inte är i tjänst.

    Svara

Lämna en kommentar