Du kan se utställningen ”När strömmen går” i Ed

När strömmen går
Foto: laddstationer.blogspot.se

Nicklas Odh är aktuell med utställningen När strömmen går, som finns att se på Folkbiblioteket i Ed fram till den 4 februari. Till Sveriges Radio säger Nicklas att ”Allt är beroende av ström och allt är beroende av internet.”

Det är bra att folk lyfter upp vikten av vårt individuella ansvar. Man kan säga att utställningen inte kunde få ett bättre utgångsläge när vi åter har blivit påminda om vår sårbarhet med den senaste tidens stora Strömavbrott och stormen Egon under helgen.

Av bilderna på bloggen laddstationer finns allt möjligt material, från Filip Båveruds uppsats Svensk utveckling av livsmedelsförsörjning, till broschyrer om hemberedskap och olika böcker. Trots att bibliotekets glasmonter är relativt liten verkar det finnas gott om utrymme för att fylla det grundläggande i b.la. MSB:s rekommendation om en individuell beredskap under 72 timmar.

Det är intressant att Nicklas i intervjun med Sveriges Radio pratar om att det känns som att folk väljer att uppdatera oss via sociala medier när strömmen går. För den som följer mig i sociala medier är det ingen nyhet att folk uppdaterar oss med sin batteristatus, vilket jag drev med i gårdagens inlägg. Tyvärr är det idag mer vanligt att folk hämtar mobilen för att lägga upp bilder på Instagram, istället för att leta rätt på närmaste brandsläckare. Åtminstone bland den yngre generationen.

Dela

Lämna en kommentar