Brunt vatten smakar äckligt!

För en tid sedan fick en av grannarna någon form av badrumsrenovering där vattnet stängdes av under den dag då arbetet pågick. För oss som grannar påverkade det givetvis både dricksvatten, dusch och toalett. Och när vattnet sedan sattes på efter att arbetet avslutats var det färgat i en härlig rostbrun färg.

Då är det tur att man redan har ett litet lager med vatten som man kan dricka, tvätta sig med eller använda för att spola toaletten. Frågan är hur många av mina grannar som är så framsynta och tappat upp vatten för att det åtminstone skulle räcka under dagen. Troligtvis ingen.

Läs mer om ämnet i inlägget: Hjälp! Inget vatten – Vattenlagringens ABC

Dela

1 svar på ”Brunt vatten smakar äckligt!”

 1. Vatten – Absolut nödvändigt för vår existens!
  Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Med tillgång till vatten kan vi utan tillhörsel av näring i större mängd ändå överleva längre tid (veckor). Utan vatten i tre dar så går det illa. Ändå glöms vatten bort av många medborgare, t.o.m. preppers glömmer bort det eller underskattar grovt dygnsbehovet.

  En lämplig mängd är under kortare tid ca FEM liter/dygn och person. Då ingår vatten för mat och dryck, viss disk, basal hygien och någon sjukvård. Över längre tid krävs tillgång på 20 liter/dygn! Detta främst för att tillgodose behov av hygien, klädtvätt och sjukvård. Den som har husdjur måste givetvis täcka behovet för deras del också. Många djur klarar vattenbrist sämre än människan.

  Dessvärre är inte vatten bara vårt viktigaste livsmedel, det är dessutom det livsmedel som obehandlat är känsligast och med kortast ’bäst-före-datum’.

  Om man som enskild medborgare kände till lite mer om vatten och förstod betydelsen fullt ut, skulle nog många prioritera hanteringen av vatten högre. I Sverige har vi dock förmånen att överallt i våra hem, arbetsplatser, skolor etc kunna dricka ypperligt vatten direkt ur kranen.

  Det har gjort oss okunniga, oförberedda och utsatta för den dagen då vattnet inte kommer ur kranen. Eller den dagen någon medvetet eller omedvetet förgiftat/förstört vattnet.

  Detta är vad som i en kris/krigssituation direkt och indirekt kommer skörda flest offer!

  Läs på och lär mer om hur du kan förbereda dig och överleva den dagen något händer!

  Svara

Lämna en kommentar