Jag har läst 299 Days: The Preparation av Glen Tate

299 days: the preparation av Glen Tate
Foto: 299days.com

299 days är en bokserie skriven under pseudonymen Glen Tate. Författaren är också aktiv medlem och moderator på The Survival Podcast Forum, och inför releasen av de första böckerna i serien har han intervjuats av Jack Spirko i avsnitt 957, och därefter medverkat ytterligare ett par gånger.

Boken 299 Days: The Preparation handlar om, som titeln beskriver, om förberedelse. Huvudkaraktären Grant Matson, som delvis är baserad på författaren, är från den lilla staden Forks i Washington och man får under de första kapitlen följa hans väg från skogshuggarna i det lilla samhället till College och vidare till ett klassiskt amerikanskt medelklassliv i Olympia, Washington. Grant Matsons fru, Lisa, är inte intresserad och förkastar idén att man måste förbereda sig, hon vill inte lyssna och maken börjar i hemlighet förbereda sig, ett steg i taget. Han vet, genom sitt arbete och sina kontakter i den offentliga sektorn, att ekonomin börjar gå utför…

Boken är intressant, främst för amerikaner som är intresserade av ämnet, och är inte skriven som att en total kollaps kommer att inträffa, som i Patriots av James Wesley Rawles, och andra liknande böcker. Bokserien innehåller totalt tio titlar och det sista kapitlet i den sista boken är också det första, prologen (lyssna gratis på kapitlet), i The Preparation.

Nu har jag inte tid att skriva mer. Det är dags att lyssna på nästa bok i serien, The collapse. Ha en trevlig dag och glöm inte skriva en kommentar med förslag på bra böcker här nedanför.

Dela

1 svar på ”Jag har läst 299 Days: The Preparation av Glen Tate”

 1. Har precis lyssnat igenom första boken. Förträffligt bok som jag råkade på av en slump.
  Har länge känt mig oförberedd och okunnig då jag av flera anledningar de senaste åren märkt att jag var och fortfarande är för beroende av att saker och ting bara ska fungera.
  Jag visste inte om att det fanns en term (prepper, survivalist, etc) för det tankesättet, kände mig mest isolerad/knäpp då ingen verkade dela min uppfattning.
  Upptäckte för bara några minuter sedan denna hemsida, det blir till att besöka och läsa igenom alltihop.

  För övrigt låter Washington State i boken som en amerikansk kopia på Sverige och våra sandlåde-politiker, fast med rätten att kunna försvara sig och sin familj mot beväpnade brottslingar..

  Svara

Lämna en kommentar