Living on the edge

Bankomat
Foto: Automatid2012 / CC BY-SA

Om man tittar runt omkring sig ser man att det finns många personer som lever på marginalen. Antingen för att de har för stora fasta utgifter, eller för att de väljer att spendera mer på nöje än på sparande. Resultatet kan bli ett övertrasserat konto och att korttidslån i slutet av månaden.

Oavsett om man står för sin egen försörjning, antingen genom lönearbete eller eget företag, eller är beroende av bidrag är det viktigt att man ser till att ha en buffert och ett sparande.

Om man av någon anledning väljer att leva på bidrag är det viktigt att man så snabbt som möjligt försöker ta sig ur situationen, antingen genom arbete eller studier. Den som hamnat i bidragsträsket blir mindre attraktiv på arbetsmarknaden, men riskerar också att stanna där för att man är nöjd med sin situation.

De senaste månaderna har jag sett b.la hur en har övertrasserat kontot på grund av alkoholkonsumtion, och en annan har inte fått barnbidrag, eller annat bidrag, i tid och tvingats att låna pengar för att ge mat till sonen.

Jag kanske har fel? Det kanske är rätt att spendera hela lönen på alkohol, brudar och taxiresor och övertrassera kontot den 20:e varje månad?

Dela

2 svar på ”Living on the edge”

Lämna en kommentar