Strömavbrott i Stockholmsområdet – 42 000 abonnenter drabbade

Serverhallarna i Stockholm går åter på reservaggregaten, åtminstone fram tills bränslet tar slut. Drygt 40 000 av Fortums abonnenter har åter drabbats av ett större strömavbrott som stör ut både kollektivtrafik och kommunikation, något som visar samhällets sårbarhet, trots att det endast är en liten del som drabbats.

Vi blir allt mer beroende av elektricitet och datakommunikation för att samhället ska fungera. Vi kommer ständigt i kontakt med teknik, från kaffekokaren på morgonen till mobiltelefonen, bankomaten och surfplattan. Som vanligt rekommenderar jag alla att ha tålamod, inte enbart vara beroende av ström för att värma hus och mat, samt se till att man kan kommunicera också när mobiltelefonen inte fungerar, och kunna ladda den på flera sätt.

Stockholm drabbades på torsdagseftermiddagen av ett omfattande strömavbrott. Över 42 000 av Fortums kunder är berörda.

Vid 15.30-tiden var flest strömlösa i Rågsved där över 5 000 kunder var utan ström.

Andra drabbade områden var bland andra Bandhagen, Hagsätra och Midsommarkransen.

Vad felet berodde på visste inte Fortum vid 15.30-tiden. Montörer var då på väg ut för att utreda orsaken.

Mitt i Stockholm

Störningar i mobilnätet

Både Telia och Tele2 rapporterar att det kan förekomma störningar i mobilnätet på grund av strömavbrottet. Enligt Tele2 kan det vara svårt att ringa, ta emot samtal samt att surfa med 3G.

Enligt Marcus Haglund, informationsansvarig på Telia, är det framför allt deras 3G-stationer som påverkas.

– Det innebär att vi har taltrafik på vanliga GSM-nätet, 2G-nätet, istället för 3G-nätet. Det går fortfarande att ringa, men det är en lite tyngre belastning, säger han.

När strömmen kommer tillbaka igen kommer mobilnätet att gå i ordinarie drift igen strax efteråt.

Aftonbladet

Dela

3 svar på ”Strömavbrott i Stockholmsområdet – 42 000 abonnenter drabbade”

  1. Utan el stannar hela samhället. Blixtsnabbt! Där är vi inte ännu, men hur är det med utvecklingen? Är det ”naturliga variationer” eller är det en exponentiell utveckling (om än från mycket låga nivåer) mot allt större störningar? Är det ett systemfel beroende på det alltmer komplexa samhället som medför ”diminishing returns”?

    Jag vet inte, men det vore intressant med en statistisk undersökning. Man kan ex.vis försöka utreda utvecklingen för antalet ”elbortfallstimmar” analogt med begreppet ”gradtimmar/graddagar” som jag som energiingenjör är bekant med. Eller finns det redan sådan statistik?

    Svara
  2. Kompletterande förklaring: Om 10000 elabonnenter är utan el under 1 timme blir det 10000 elbortfallstimmar (EBT). Om 1000 abonnenter är utan el under 10 timmar blir det också 10000 EBT.

    Utvecklingen för EBT torde ge rätt bra indikationer om elavbrottens ”allvarlighetsutveckling”.

    Svara

Lämna en kommentar