Rekryteringsfilmen som gör dig till en prepper

Volvo prepper rekryteringsfilmVolvokoncernen har en rekryteringsfilm på sin hemsida. Filmen är producerad för Volvo Lastvagnar och beskriver hur The Uptime Team, med kundservicemedarbetaren Steve, den problemlösande mekanikern Tess och Pete som har hand om reservdelslagret. De framställs som superhjältar som räddar världen när lastbilarna har slutat gå, vilket fått konsekvenserna att färskvarorna inte levereras, sjukhusen saknar utrustning och dricksvattnet har blivit förorenat.

För mig som redan är upplyst var filmens budskap tydligt, Sverige är beroende av lastbilstransporter och om de inte fungerar så får stora delar av samhället problem. Jag är antagligen inte den förste som inser att Sverige är beroende av lastbilstransporter, vilket jag i och för sig visste redan innan. Däremot är jag troligen ganska ensam om att direkt se vad jag kan göra åt problemet.

Uppdatering: Läs också Bodis inlägg ”När lastbilarna stannar”.

Dela

4 svar på ”Rekryteringsfilmen som gör dig till en prepper”

 1. Du är visst lite storhuvad som tror att du är ensam om att se vad du kan göra åt problemet! Det hade varit rimligare att skriva att det är ganska få som inser vad de kan och bör göra!

  Svara
  • Vad jag menar är att många förstår att lastbilar är en viktig del av alla transporter i Sverige och världen. Däremot är vi få som förstår hur viktigt det är att själv ha matförråd etc. utifall en naturkatastrof eller strejk hindrar lastbilstransporterna från att komma fram.

   Bloggen har ca 800 läsare i veckan, det är färre än antalet människor som bor i Sverige. Vi är alltså en minoritet med inställningen som jag beskrev i föregående stycke.

   Svara
 2. Jag är helt övertygad om att SP menar att han/vi som är inne på bloggen är medvetna om vad som behöver göras.
  Något som är riktigt intressant är att reklamfilmsmakarna/Volvo har tänkt såpass stort och utanför ”ramarna” och inser riskerna och konsekvenserna av att lastbilarna av en eller annan anledning inte skulle ta sej fram.

  Svara

Lämna en kommentar