Folk och Försvars rikskonferens i Sälen

Folk och FörsvarI Sälen pågår Folk och Försvars rikskonferens för fullt sedan i går. Fram till i morgon, tisdag, kan du som inte är på plats följa konferensen via Folk och Försvars hemsida och via sociala medier. På programmet står såväl säkerhet i vårt närområde, som framtida internationella insatser och vår försvarsförmåga.

I går framförde bland andra EU-kommissionär Cecilia Malmström, EU-minister Birgitta Ohlsson och Anders Thornberg, generaldirektör för Säkerhetspolisen, sina åsikter om extremism i Sverige och inom EU-samarbetet. Det pratades främst om islamistiska och högerextrema strömningar, även om Birgitta Ohlsson också nämnde djurrättsaktivister och den autonoma vänstern.

De senaste veckorna har det framförts kritik mot Sveriges bristande försvarsförmåga, många menar att Försvarsmakten endast kan försvara en del av landet, högst en vecka. Försvarsministern anser att det är rimligt, samtidigt som hon fortsätter att förneka de allvarliga brister som nedmonteringen och det senaste årens omställning inom Försvarsmakten har förorsakat. Är du intresserad av Försvarsmakten vet du säkert om att konferensen pågår, men det är ändå värt att nämna för den som har missat detta.

PS. Är det någon som kan rekommendera en dokumentär om den allmänna värnplikten och milisförsvaret i Schweiz, skriv en kommentar eller skicka ett mejl. Det är av stort intresse. Tack på förhand. DS.

Dela

Lämna en kommentar