Jävlar, det brinner!

Bild på brandbil i Nora, Örebro
Foto: Kjell Eriksson

Reflektion av räddningstjänstens blå varningsljus mötte mig när jag såg ut genom sovrumsfönstret för att se om mitt luktsinne svek mig, eller om någon faktiskt grillade korv klockan två på natten. Nej, det är inte början på min debutroman utan vad som utspelade sig under natten utanför mitt hem. På andra sidan lägenheten kunde jag se ett halvt dussin ambulanser och ett par brandbilar med en tankbil. Ni nattugglor som följer mig på Twitter kunde i realtid se hur de boende evakuerades och en man fördes till sjukhus. Tre stationer uppges ha deltagit i räddningsarbetet.

Själv kunde jag inte se branden genom fönstret, men den kraftiga röken spred sig över området. Hela sovrummet och mina kläder luktar som jag suttit runt en lägereld, spelat gitarr och grillat korv.  För sent förstod jag att det kunde vara en bra idé att stänga vädringsventilen ovanför fönstret, som jag senare tvingades öppna för att få in frisk luft.

Jag vill än en gång uppmana alla läsare att testa era brandvarnare, det är en billig livförsäkring, inte ett störningsmoment när ni lagar mat.

Till sist vill jag ge tiotusen röda rosor till den som larmade, räddningstjänst, ambulans och polis. Tack för att ni finns, ni gör en stor insats, släcker bränder och räddar liv.

Dela

Lämna en kommentar