Har du läst One Second After av William R. Forschten?

Bild på gamla böcker
Foto: Tom Murphy VII

James Wesley Rawles. Det är ett namn man förknippar med Patriots: A Novel of Survival in the Coming Collapse. Den boken är en av två böcker som jag har läst de senaste veckorna. I veckan läste jag One Second After av William R. Forschten, med förord av Newt Gingrich, tidigare talman i representanthuset. Han var också presidentkandidat och utmanare till Ron Paul, Rick Perry och Mitt Romney i årets presidentval, som avgörs natten till onsdag svenskt tid.

Trots att allt färre läser böcker är det underhållande och i många fall lärorikt. Själv föredrar jag ljudböcker eftersom jag då inte blir trött i ögonen och tappar bort mig. Samtidigt som jag kan läsa dem dubbelt så snabbt tack vare möjligheten att ändra uppspelningshastigheten i de flesta mediaspelare. Tidigare har jag läst Operation Nordvind av Kaj Karlsson och Midvintermörker av Lars Wilderäng, som till våren kommer att få uppföljaren Midsommargryning. De böckerna är inte några uttalade survivalistböcker, men jag tycker ändå de är värda att nämna.

James Wesley Rawles Patriots handlar till stor del om en grupp vänner som under 10 år byggt upp en tillflyktsort på landet, en Bug-Out-Location, ett hus som förstärkts till ett fort, med egen mat- och vattenförsörjning. Gruppen har under åren också tränat taktik och vapenhantering. Boken innehåller en del (läs mycket) militära förkortningar och ordlistan i slutet är till stor hjälp för oss som inte tjänstgjort i marinkåren.

Boken börjar med att dollarn tappar sitt värde, något jag tror är mycket möjligt på grund av de höga skulder det stora landet i väst har. Förutom förkortningar kan man av boken lära sig vilka förberedelser man behöver, varför man behöver dem och varför man inte enbart ska förvalta sin förmögenhet i aktier och kontanter. Boken är en klassiker i survivalistkretsar och något att lägga till på sin att-läsa-lista innan december för den som tror att jorden kommer att gå under. Rawles har också skrivit Survivors och Founders, två fristående uppföljare.

One Second After handlar om vad som skulle hända om en indirekt kärnkraftsattack skulle slå ut elnätet i Amerika. I boken får vi följa John Matherson, hur hans familj och hans vänner i staden Black Mountain, North Carolina, hanterar situationen och vad som kan hända med äldre, handikappade och sjuka när möjligheterna till kommunikation och transporter försvinner och mediciner en bristvara.

Jag rekommenderar er att läsa böckerna, som visserligen är på engelska, och hoppas att ni tycker att de är intressanta. Har du åsikter om böckerna skriv de nedan, men undvik spoilers för den som inte har läst de än. Om du har tips på andra böcker och författare skriv gärna det också så jag får något att göra i höstmörkret.

Dela

3 svar på ”Har du läst One Second After av William R. Forschten?”

Lämna en kommentar