Ung och Bortskämd – Säsong 2

SVT LoggaAndra säsongen av Sveriges Televisions program Ung och bortskämd börjar i dag klockan 20:00. Programmet handlar om ett gäng ungdomar som fått allt de pekar på genom sin uppväxt och nu ska leva tillsammans i ett hus och göra egna prioriteringar och hushålla med pengar, vilket deras föräldrar vanligtvis brukar skjuta till om det krisar.

Det jag hoppas på i denna säsongen är att mer fokus läggs på föräldrarna. Det är deras uppgift att uppfostra barnen att lära sig den kunskap och de erfarenheter som inte skolan ska lära ut, men också det skolan misslyckas med att lära barn och ungdomar i dag. Man kan tycka att alla svenskar, efter dagis, grundskola och gymnasiet ska ha kunskap om ekonomi, samhällskunskap och faktiskt hemkunskap.

De ungdomar som deltar i programmet är givetvis extremfall, jag vill tänka att de flesta föräldrar har uppfostrat sina barn till unga vuxna som har kunskap om enkel matlagning och kan betala sina egna räkningar och förstår att krediter någonting dåligt. Jag förstår att alla inte vet hur man tvättar kläder. I många hem är det mamma som sköter ”marktjänsten”, tvättar, städar och lagar mat. Nu är det ingen raketforskning, vardagstvätt är något som går att lära sig på några minuter – utan Google.

Se programmet klockan 20:00 i dag på SVT 1 eller på SVT Play. Hur är ”marktjänsten” uppdelad hemma hos dig? Kan dina barn tvätta och laga mat, fick du lära dig det innan du flyttade hemifrån? Kommentera, eller skriv på Facebook.

Dela

3 svar på ”Ung och Bortskämd – Säsong 2”

 1. Min mamma var stenhård med att jag skulle lära mig det som behövdes inför första egna boendet!! Däremot kanske jag inte använder kunskaperna så ofta eftersom min fru jobbar deltid 😉

  Svara
 2. Jeg kunne vaske klær og lage mat da jeg flyttet hjemmefra. Dog gikk jeg ned 10 kg. det første året, men det gjorde ingenting 🙂

  Svara
 3. Återigen idioterna får sin vilja igenom.
  Trodde bara viktiga funktioner i detta samhälle styrdes av idioter ,men även Tv program.
  David och Hind åkte ut för dålig adress!

  Svara

Lämna en kommentar