Vad bär barnen med sig till skolan?

KollegieblockEtt nytt läsår har börjat, nya läxor, skolämnen och barnen är i skolan hela dagen. För många är det skönt med rutiner, att dagarna ser ut som vanligt, men självklart är det tråkigt att semestern är slut.

Det är inte så dumt att alltid ha med sig en del prylar när man lämnar hemmet. Inte bara mobiltelefon och nycklar till lägenheten, utan också tändare, multiverktyg, och allt annat som bör tillhöra din EDC och BOB om du väljer att bära med dig en sådan till jobbet.

Barn ska givetvis inte bära runt på knivar, tändare, tändstål och annat som kan vara farligt för dem och sin omgivning utan att någon vuxen är där. Däremot tycker jag att barn och ungdomar ska få med sig vatten, ficklampa, eltejp, plåster och paracord-armband i en väska av bra kvalitet. Jag behöver självklart inte nämna standardutrustning som pennor, suddgummi, linjal och kollegieblock.

Som alltid är kunskapen det viktigaste, förklara varför det är viktigt att alltid ha med sig vatten, plåster och hur man knyter enkla knopar som pålstek och dubbelt halvslag. Själv har jag aldrig varit scout, men det kanske skulle vara något som dina barn skulle prova på, om de är intresserade.

Foto: the binder av e-magic

Dela

2 svar på ”Vad bär barnen med sig till skolan?”

  1. Nu är det ju ett par (7) år innan min son skall börja skolan men man kanske behöver ha med sig saker även till förskolan. Jag har tänkt en del på det här.
    Om man nu har ett barn som är ansvarstagande och prompt vill att det skall ha med sig en del lite mer ”farlig” utrustning så går det ju att packa en överlevnadsask och vacumförpacka den eller lägga en bit krympslang på den och på så vis plombera den. Varje dag får man kolla av så att den inte har behövts användas. Då får man också möjlighet att prata igenom situationer där sakerna kommit till användning. Det behöver ju inte vara ”farliga” saker i den heller. Alla barn kan inte anförtros med en snickers eller en hundralapp. Men det finns tillfällen då de skulle behövt det. Varje år får man höra flera gånger om barn vars busskort slutat fungera och skolskjutsen lämnat dem mitt ute i skogen eller på andra änden av stan. Tänk vad lite busspengar skulle varit bra då.

    Hur tänker du med utrustningen, skall den användas så mycket som möjligt eller så lite som möjligt? Är det en dynamoficklampa som åker fram varje rast under vinterhalvåret eller blir det en lampa med batterier som inte bör lekas slut på?

    Svara

Lämna en kommentar