Tips: Lär dig Bushcraft med Dave Canterbury

Dual Survival är ett TV program från Discovery channel där Cody Lundin och Dave Canterbury ställs inför olika överlevnadssituationer, exempelvis att ta sig från skogen till civilisationen i meterdjup snö. Sedan 2009 arbetar Canterbury som instruktör på sitt företag, The Pathfinder School LLC, i sydöstra Ohio, USA.

Är du intresserad av bushcraft, kunskap om hur man gör upp eld utan tändstickor, gillrar fällor eller rent allmänt är en naturmänniska kan jag rekommendera hans YouTube-kanal (WildernessOutfitters) som sedan 2008 har fått över 22 miljoner visningar fördelade på nästan 500 videoklipp om allt från hur man tillverkar snöskor till vad man bör göra om man går vilse i skogen.

Om du saknar grundläggande kunskaper spelar det ingen roll om du har världens mest moderna överlevnadsutrustning, allt fysiskt kan försvinna. Kunskap är också en färskvara, en del saker minns man länge, men utan övning glömmer man bort en del.

Du behöver inte flytta ut i skogen en vecka för att lära dig hur man använder ett tändstål, det går precis lika bra att gå upp i skogen och grilla korv. Det spelar ingen roll hur mycket motivation och information jag eller någon annan ger dig, det är bara du som kan bestämma huruvida du vill ta emot den och lära dig något nytt.

http://www.youtube.com/watch?v=B1KnQp7D8sw

Dela

1 svar på ”Tips: Lär dig Bushcraft med Dave Canterbury”

Lämna en kommentar