Vad kostade din semester egentligen?

Bild på en landsväg på sommarenSommaren börjar lida mot sitt slut, semestern är över och kylskåpet behöver fyllas på. Efter fem veckor i det fria är det dags att börja arbeta, du kanske har sparat en vecka och ska ut och resa i höst eller åka till värmen under julen, men för många har semestern tagit slut och man är utvilad och laddat batterierna.

När semestern började, hade du då en tydlig budget och har du hållit den eller har du köpt fler glassar än du budgeterat för? Det är dags att redovisa för dig själv hur mycket din semester egentligen kostade, vad du spenderade pengar på och om du följde din plan. När du sedan kommit fram till vad semestern kostade skriver du ned den summan och ser till att du har den på ditt sparkonto som semesterkassa till nästa år.

Att låna till sin semester är inte rätt väg att gå. En del familjer kommer hem till ett tomt kylskåp med en tom plånbok. Om du är en av dem som inte har det så bra ekonomiskt, se verkligen till att du håller den budget du har satt upp och inte tummar på den och framförallt, ta inga krediter.

Välkommen tillbaka till verkligheten efter semestern, jag hoppas att du hade en trevlig sådan med mycket sol, bad och sköna grillkvällar. Glöm inte att gilla Swedish PrepperFacebook.

Foto: Sommar av Karin Jonsson CC (by)

Dela

2 svar på ”Vad kostade din semester egentligen?”

  1. Hade en tydlig budget som höll sig bra, betalade en del med mastercard men ”nollade” kortet som vanligt i slutet av månaden, inga lån tagna 🙂 . För övrigt en semester där vi fick gjort en hel del och där allt gick enligt plan förutom vädret ;-9

    Svara

Lämna en kommentar