Krisinformation.se lanserar mobilapp

Mobilapp KrisinformationKrisinformation.se har nyligen lanserat en mobilapp för Android, iOS och Windows Phone. Applikationen som använder ett öppet API visar samma nyheter som publiceras på deras hemsida www.krisinformation.se. Det finns också en avdelning med länkar till el- tele- och trafikbolag.

Det är uppskattat att myndigheter utnyttjar sociala medier och modern teknik för att föra en dialog och informera om samhällsstörningar och kriser. Samtidigt är det viktigt att poängtera att även om internet från början är decentraliserat och byggt av det amerikanska försvaret är det viktigt att inte bara lita på att modern teknik fungerar i ett krisscenario. Det är viktigt att också i fortsättningen ha traditionell utrustning som en analog radio.

Jag vill också passa på att uppmärksamma att de faktiskt de valt att utveckla applikationen med ett öppet API, något jag hoppas fler väljer i framtiden. Fler initiativ som detta är välkommet från myndigheter och företag för att stimulera kreativiteten så vi får bättre digitala tjänster med bättre information och service.

Externa länkar

Dela

Lämna en kommentar