Fotogenvärmare som backup vid strömavbrott

FotogenvärmareHelgens rekordkyla har gjort många svenskar strömlösa, något som är katastrofalt för den som endast förlitar sig på elradiatorer för uppvärmning av huset. En vedkamin är att föredra i huset, förutsatt att man har kunskap om hur man använder den. Har man inte någon kamin måste man fortfarande ha en backup, som en dekorationsbrasa som går på etanol eller en fotogenvärmare.

Som jag ser det är 395 kr, exklusive bränsle, en liten kostnad för Julas fotogenvärmare på 2200 W om man vill ha värme när den vanliga lösningen inte fungerar. Något som kan få förödande konsekvenser.

Som alltid måste man använda säkerhetsutrustning som brandvarnare och kolmonoxidlarm för att undvika en eventuell brandkatastrof, något som tyvärr är vanligt vid sträng kyla.

Dela

4 svar på ”Fotogenvärmare som backup vid strömavbrott”

  1. Jag har också köpt en sådan för något år sedan, plus några dunkar lysfotogen. Det trista är när man läser manualen att man måste vädra ganska ofta för att få in syre. Lite jobbigt om man skulle behöva ha den på under natten, då får man se till att vakna med jämna mellanrum och vädra. Men, det är ju bättre än att frysa.

    Svara

Lämna en kommentar