Varför är du intresserad av survivalism?

Varför?Under våren 2011 kom jag för första gången i kontakt med survivaliströrelsen genom ett svenskt forum. Inte för att jag sökte efter katastrofberedskap, utan solpaneler, elverk och annan alternativ energi som komplement eller ersättning om man skulle bli strömlös eller, som jag nu lärt mig, ”gå off-grid”.

Själv beskriver jag mig inte som en survivalist, utan som en teoretiker som lär mig mer om självhushållning, även om jag på sikt kommer att bygga upp ett matförråd och annat för att kunna leva som jag vill, även om samhället förändras en kort period eller för all framtid.

Anledningen till att jag startade denna blogg var för att jag såg ett behov av att från ett svenskt perspektiv lära ut grunderna, och fördelarna med matförråd, beredskapsplaner och självhushållning. Att det redan finns bloggar om ämnet är jag medveten om, men många predikar för redan frälsta och använder termer och utgångspunkter där de förutsätter att du som läsare har, eller är beredd att skaffa elverk, bunker och ett stort lager av guld och silver.

Varför intresserade du dig för självhushållning, matförråd och survivalism? Kommentera. Berätta om din situation, dina förberedelser och om du har någon blogg eller genom annat medium berättar om dina framsteg.

Dela

2 svar på ”Varför är du intresserad av survivalism?”

 1. Jag tror det i korthet grundar sig på en misstro mot statens skyddsnät. Viljan att klara sig själv.
  På kort sikt handlar det om att ha några burkar mat och ett stormkök hemma, på lång sikt att mer eller mindre gå off-grid och odla egen mat, ha egna djur. Samla kunskaper över tiden.

  /T

  Svara
 2. Orsaken till att jag är självhushållare är enkel.
  Jag vill inte ha, maten som andra tillverkat med okända tillsatser och metoder.
  För mej är det en sport att INTE handla mat.
  Varje gång jag blir tvungen att köpa ex potatis så har jag MISSLYCKATS i mitt mål att odla för hela året så jag klarar min egen ÅRLIGA självförsörjning.
  Vi köper dock kolonial varor mejeri- och spannmålsprodukter.

  Många produkter blir bannade av rent etiska skäl.
  Jag tror på eget ansvar.
  Det är mao mitt ansvar att inte gynna företag/ produkter som skadar människor och miljö, jag tar mitt eget ansvar genom att INTE KÖPA ( i den mån jag är medveten)

  Om jag köper kött7mjöl/mjölk så är det så klart svenskt och helst närproducerat.
  Bensin … inte i onödan.

  Jag har redan blivit sviken av systemet och jag kommer aldrig att lita på att något utomstående ska RÄDDA MEJ från min egen försummelse.

  En annan orsak, är det osäkra ekonomiska läget privat och globalt, kriser kommer för att man inte är förberedd eller saknar resurser.

  Det krävs brett kunnande och så klart tid med.

  Vi lever inte off grid men skulle klara oss bra om ström och vatten försvann.

  Svara

Lämna en kommentar