Budgetpreppar du Second hand?

Auktionssajten tradera
Skärmdump från auktionssajten Tradera

Att handla second hand är något som har blivit en trend, framför allt bland miljömedvetna ungdomar i storstadsregionerna. Jag ska erkänna att kläder är något jag köper nytt, även om vissa av mina plagg faktiskt är ärvda av olika anledningar. Däremot har jag börjat intressera mig för affärer som säljer begagnade prylar; inte just för att jag är en klimatkämpande hipster utan för att det ibland finns funktionsdugliga saker till ett lägre pris.

Böcker, skivor, prydnadsföremål och vissa typer av möbler är saker som jag kan tänka mig att köpa på Myrorna eller hos Stadsmissionen. Vissa saker, som exempelvis böcker, kan man hitta till fyndpris. Det finns säkert tält och verktyg också om man vill hålla nere kostnaderna och ”budgetpreppa”.

Nu har jag också börjat få upp ögonen för begagnatsidorna på nätet. Jag själv undviker att sälja via sajter som blocket, något som jag testat en gång, på grund av att man blir nedringd av personer som ställer dumma frågor och är allmänt jobbiga osv. Att köpa har jag faktiskt aldrig testat. Nu har jag däremot kommit fram till att Tradera kan vara något för mig. Ett auktionsförfarande där man för några extra kronor kan få det man köper hemlevererat till ett utlämningsställe. Jo, jag har använt mig av eBay tidigare, men då för nya kinatillverkade prylar, men aldrig av Tradera.

Nu kanske jag äntligen kan få en symaskin, actionkamera och en bättre begagnad surfplatta, utan att behöva betala nypris. Som jag förstår det är det viktigt att välja en säljare med ett bra betyg och även kolla igenom avslutade auktioner.

Brukar ni handla begagnade varor? Kanske är det mobiltelefonen, surfplattan, spritköket eller morakniven. Brukar du handla via Facebook Marketplace, Blocket, fysiska butiker eller Tradera? Vad är du mest nöjd med? Skriv en kommentar och berätta!

Dela

2 svar på ”Budgetpreppar du Second hand?”

  1. Jag har handlat ca 150ggr och sålt 40tal ggr på tradera utan några större problem. Köpt kläder, mobiltelefoner, verktyg (både hand- el- och batteri ) mm, allt har varit korrekt beskrivna. Visst jag har ju kikat på omdöme innan affär har gjorts. Har swishat, betalat direkt och skickat till konto, peppar peppar har hitintills inte blivit blåst.

    Svara
  2. Marketplace på Facebook. Sen har vi i staden ett bra ställe kallat shoppis. Du hyr bås mörker dina varor med ditt nr och säljer. Dj behlver inte vara där.Köpt hur mycket som helst där. Även sånt för över 10,000kr. Då allt möjligt från kaffepanna till sportartiklar, sovsäckar osv. Röda Korset och Erikshjälpen handlar vi också ifrån. Jag anser bor vi på hotell och kan äta ute kan vi tvätta och göra rent även begagnat.

    Svara

Lämna en kommentar