Koka dricksvattnet i östra Partille

Flaskvatten
Foto: Brian Smithson / CC BY

Partille kommun har gått ut med en varning på i lokalradion, på sin webbplats och på Facebook om att vattnet i östra delar av Partille är otjänligt. Boende i Kåbäcken, Uddared, Stärtered, Jonsered och Kåhög uppmanas att koka dricksvattnet innan förtäring.

Kommunen skriver på sin webbplats att man uppskattar att det kommer ta minst en vecka innan dom kan få ett godkännande på dom prover på vattnet man har tagit. På sin Facebook-sida skriver dom att man för tillfället valt att inte sätta ut någon friskvattenstation, som vattentankar, men kommer att informera på Facebook och på webbplatsen om beslutet ändras.

Det är lite märkligt att kommunen anser att det idag inte finns behov av friskt dricksvatten, framför allt när det skapar merarbete för sköterskorna på kommunens äldreboenden där man dels måste koka vattnet men också hantera eventuella konsekvenser när dementa mor- och farföräldrar dricker vattnet.

På måndag börjar åter vardagen och barnen går till kommunens skolor och förskolor. Förhoppningsvis sätter man då ut vattentankar, eller levererar vatten till skolorna för att underlätta personalens arbete.

Läs mer på Partille kommuns webbplats och på deras Facebook-sida.

Dela

Lämna en kommentar