Dags att bunkra jordgubbar efter Midsommarafton

Bild på en landsväg på sommaren
Foto: Karin Jonsson | CC BY

Något av det absolut billigaste man som konsument kan göra är att handla efter säsong. Under mellandagarna fram till januari reas julskinka och övrig julmat ut för en spottstyver jämfört med priset under julruschen. Efter påsken är det traditionell påskmat och nu har det precis varit midsommar och sill, färskpotatis och jordgubbar säljs till en billig penning. Det enda som kostar mer efter midsommar är nubben, men det beror på politikerna.

Framåt sensommaren och hösten skördas det för fullt och då är det dags att ta vara på rotfrukter och annat som du kan tänkas komma att behöva. Tyvärr är det få idag som roar sig med egen inläggning, saftning och syltning. Men det kanske är ett intresse du kan tänkas ta upp självmant?

För tre år sedan, Gud vad tiden går fort när man blir äldre, skrev jag inlägget ”Svensk husmanskost är billig mat”. Läs igenom även det och glöm inte berätta hur du brukar ta vara på säsongsbaserad mat. Har du några husmorsknep?

Dela

1 svar på ”Dags att bunkra jordgubbar efter Midsommarafton”

  1. Bra inlägg om verkligheten. ”Julskinkan” är inte sämre i mellandagarna. Jordgubbarna smakar lika gott efter midsommar. Det är likadant med ”nypotatis” och andra modevaror. Skaldjur kan jag äta hela året utan att betala skjortan för dessa läckerheter. Tack för ditt inlägg.
    /Janne

    Svara

Lämna en kommentar