Vad hände med försvarssatsningen?

Igår presenterades en överenskommelse om försvaret över perioden 2016-2020 där det totala anslaget höjs med 10,2 miljarder kronor. Det är betydligt mindre än vad Försvarsmakten efterfrågade och för lite. I media pratar man om ett förstärkt försvar på Gotland från 2018 med två kompanier med drygt 200 soldater. Snabba ryck…

Örslogskapten Niklas Wiklund har tillsammans med Major Carl Bergqvist kommenterat försvarsbeskedet på SvD samt i Wiklunds krönika. Man kan fundera lite över varför de etablerade partierna pratar om en satsning, när det bevisligen inte är det. Socialdemokraterna har dessutom valt att höja kostnaderna för Försvarsmakten de kommande åren när samarbetsregeringen åter höjer arbetsgivaravgifterna, med Moderaternas goda minne.

Hur blir det förresten med ett civilt försvar?

Om du missade Dokument inifrån ”Vad hände med försvaret?” i torsdags är det viktigt att du ser den.

Se gärna också följande klipp från TV3 Folkhemmet om försvarets skrotning.

Dela

Lämna en kommentar