Arvidsjaur ersätter inte 30 år gammal brandbil

Bild på brandbil i Nora, Örebro
Foto: Kjell Eriksson / CC BY-NC-ND

Räddningskåren i Arvidsjaur har en snart 30 år gammal brandbil till sitt förfogande. Enligt kommunen är det en för dyr investering att köpa en ny, eller ens en bättre begagnad.

Oavsett var i landet man bor vill man kunna vara trygg med att Räddningstjänstens fordon är anpassade med en modern standard, med säkerhetsbälten och uppdaterade släcksystem och där man som brandman inte behöver oroa sig för att inte komma fram vid en uttryckning på grund av tre decennier av slitage, även om man underhåller den för 90 000 kr per år.

Man kan fundera lite över politiker och hur snålheten bedrar visheten. Framför allt när det kommer till så viktiga saker som sjukvård, räddningstjänst och rikets försvar.

Dela

2 svar på ”Arvidsjaur ersätter inte 30 år gammal brandbil”

  1. Det låter som ett gäng kloka politiker. Är det några som förhandlat bort sina tidigare skyldigheter, sedan den brandbilen togs i bruk, är det brandmännen!
    Med den vårdsumman per år byter man ut en hel del, och antagligen till överpris låter det som. Underhållet mm bör granskas av en oberoende kommunrevision.

    Svara
  2. Åldern är en sak, antalet brukstimmar viktigare…
    Brandfordon rullar ju knappast 10-20 000 mil per år, även om avstånden i lappriket är stora.

    Svara

Lämna en kommentar