Strömavbrott, var god vänta – i skidliften

Bild på värmeljusIgår missade många Kalle Anka till följd av lokala Strömavbrott. På Vemdalsskalet fastnade några skidåkare i liftsystemet som stannade, och i hotellet var det svart som natten. Mobiltelefonin drabbades givetvis också av strömavbrottet i Vemdalen, och man rapporterade att teleoperatören Tre hade störningar.

I Mullsjö råkade man tömma vattentornet till följd av en vattenläcka. Övre delen av Mullsjö drabbades av vattenavbrott, medan övriga delar av orten, enligt uppgifter på kommunens hemsida, verkar ha varit förhållandevis lyckligt ovetande.

Den 16:e december drabbades Nämdöborna av ett 19 timmar långt strömavbrott. Avbrottet fick konsekvenserna att mobiltelefonin slogs ut efter blott 30 minuter, medan det fasta telefonnätet hade reservkraft under 6 timmar, vilket tidigare hänt i februari i år och november förra året. Enligt Nämdöborna fungerade den fasta telefonin under tre dagar under stormen Gudrun 2005. Det ska tilläggas att det inte ens gick att kontakta 112, SOS Alarm.

Dela

Lämna en kommentar