Nödkontakter på Samsungs Android-telefoner

Nödsamtal In Case Of EmergencyFör ett par år sedan, tänk vad tiden går fort, publicerades inlägget In Case of Emergency: kontaktuppgifter till anhörig på bloggen. Inlägget handlar om att det är viktigt att det enkelt går att identifiera dig och kontakta dina anhöriga om en sådan situation skulle inträffa.

I dag har tekniken utvecklats. Förhoppningsvis har du aktiverat någon form av lösenord på låsskärmen för att förhindra att obehöriga tar sig in i din telefon. Samtidigt kan man enkelt skriva meddelanden, med hjälp av exempelvis funktionen ägarinformation som återfinns i de senaste versionerna av Googles operativsystem Android. Givetvis finns det applikationer där du på ett mer utförligt sätt kan skriva ned detaljer om dig själv, men det är i de flesta fallen onödigt.

Av en händelse har jag lärt mig att funktionen Nödsamtal, som också finns på låsskärmen, ger dig möjlighet att sätta fyra ikoner som favoriter som snabbt går att ringa upp vid behov. Funktionen kan givetvis också användas om någon hittar din mobiltelefon om du råkat glömma den.

Om du har en av Samsungs mobiltelefoner med senare versioner av operativsystemet Android kan du följa följande denna instruktion. Antagligen finns samma, eller liknande, funktion i andra anpassningar av Android.

Off topic: Om din mobiltelefon skulle bli stulen eller om du skulle tappa din mobiltelefon är det bra om du har antecknat din telefons identitetsnummer, det så kallade IMEI-numret, så att telefonen går att spärra. Numret får du fram i telefonens inställningar eller med hjälp av koden *#06#.

Dela

Lämna en kommentar