ICA placerar ut vakter p.g.a. strömavbrott i Svedala

Strömavbrottet i Svedala har pågått sedan 6-tidenpå lördagsmorgonen och väntas vara avhjälpt tidigast söndag kväll vid 21-tiden. I dagsläget är drygt 6100 abonnenter drabbade av avbrottet. Enligt uppgifter till Sydsvenskan har ICA stängt och placerat en vakt utanför butiken.

Svedala kommuns hemsida kan man läsa att järnvägsbommar är drabbade av strömavbrottet, men också internet- och mobiltrafiken i området. Man rekommenderar folk att lyssna på den lokala radiostationen, P4 Malmöhus. Jag hoppas att ni kan frekvensen och har en batteridriven radio med uppladdningsbara batterier, eller så får ni sitta i bilen samtidigt som ni laddar mobilen.

Twitter kan man läsa att folk anser att det är E.ON som har dålig beredskap. Men de själva saknar både kunskap och utrustning om hur man bör agera vid ett strömavbrott.

Glöm inte tappa upp vatten och elda inte under köksfläkten och ha god ventilation.

Dela

3 svar på ”ICA placerar ut vakter p.g.a. strömavbrott i Svedala”

  1. Hur stirriga är Svedala-borna om man behöver vakter vid ICA för ett så kort strömavbrott? Att det kan behövas vid järnvägen är väl en sak, men framför en butik? Det måste vara ett gäng ligister som bor på orten, sådant har då aldrig behövts här i Småland när det är strömavbrott. Suck!

    Svara
  2. Inte så konstigt, utan ström funkar inte butikens inbrottslarm och det finns kanske dessutom dörrar med bara ellås. Stora värden i en modern butik. Hoppas inte frysvarorna hann tina…

    Svara

Lämna en kommentar