Är man ”gammal” om man har plåster i handväskan?

För den som är ute efter inspiration, eller enbart nyfiken på vad folk bär med sig på en daglig basis, kan man på YouTube se på videor med ämnesraden ”What’s in my bag”, och liknande ord för handväska. För den som är mer intresserad av prepping än smink kan man använda sökfrasen ”Every Day Carry”, eller EDC.

En av alla tusentals personer som lagt upp en sådan video påstår att hon är ”gammal” för att hon bär med sig plåster i handväskan. Min fråga är därför, hur vanligt är det att normalt folk bär med sig plåster, huvudvärkstabletter och annat som ett grundläggande första hjälpen-kit bör innehålla? Är det något som bara preppers och ansvarsfulla föräldrar bär med sig?

Hur ser ni på plåster, huvudvärkstabletter, nål och tråd och handsprit? Har era kompisar det med sig?

Dela

5 svar på ”Är man ”gammal” om man har plåster i handväskan?”

 1. Gjorde ett ovetenskapligt test av min frus handväska, blev överraskad över allt som döljs i denna…
  Sykit, plastpåse, medicin, binda(funkar som nöd förstaförband) tvättsavetter, sårtvätt, ficklampa, dubbel fickspegel etc, etc!
  Alls inte konstigt att många kvinnor klarar sig ur knepiga situationer. Särskilt om de har kunskap om alternativa användningsömråden för allt de bär med sig.
  (Ja, jag frågade om lov först innan jag började rota…)
  😉

  Svara
 2. Sårtvätt, första förband, multitool, plåster och vatten. Ska jag ta tåget eller vandra i staden (Sthlm) även en termos kaffe, youghurt och lite bröd samt jordnötter eller en blandning av valnötter och hasselnötter. Ficklampa höll jag på att glömma ( och glömmer ibland ).

  Om jag stadsvandrar är det ät och drickbara medfört främst av ekonomiska skäl, en kopp kaffe i Sthlm kan utan vidare kosta 40:-. Åker jag tåg så tillkommer dom rena överlevnadsskälen.

  …/sjodan

  Svara
 3. Har alltid ryggsäck med mig och där finns alltid multitool, kniven, regnbyxor, handskar (varma och montör) plåster, stålmugg med en liten gasbrännare i och gas självklart, vattenfilter, värktabletter (Ipren), skarf, mössa, nödfilt, militärt förstaförband, ficklampa, sax, myggsalva, talk, latexhandskar, stödförband, tejp, plus lite till, så nä för gammal är man väl aldrig för att vara bered, men med ålder kommer kanske visdom 🙂

  Svara
 4. Isåfall är jag oxå gammal (kring 30 år). I min EDC har jag alltid med mig en liten sjv-väska med, plåster, alvedon, bandage, säkerhetsnålar, gasbinda, engångshandskar etc. Sjv-väskan är inte större än 10×17 cm. Däremot är det inget som jag skyltar med, men har nån god vän huvudvärk så brukar jag ”trolla” fram en huvudvärkstablett eller ett plåster. Sen kompletterar jag sen när jag kommer hem. Ett sätt att hålla väskans innehåll fräscht. Men jag blir mest förvånad att andra inte har ens denna förberedelse. Inte ens till sina barn, dem ramlar & slår sig med känna mellanrum. Samt alla första förbandsplatser på arbetsplatser/skolor/allmänna lokaler är ju alltid tomma, speciellt på Desivon & plåster. Man kan inte räkna med att det finns. En vän skar sig på en sax för några år sedan, inte jätteallvarligt men det blödde ganska mkt. Han fick leta efter plåster i 15-20 min innan han gav upp. Det var inte ens nån som brydde sig för att hjälpa honom. Till slut sa jag att nu åker vi in till en vårdcentral. Jag knappade inte ut från jobbet (kände mig besviken att ingen brydde sig). Så min erfarenhet är att få har med sig sjv-väska eller ens vatten.

  Svara

Lämna en kommentar